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dc.contributor.author
Deladino, Lorena
dc.contributor.author
Navarro, Alba Sofia del Rosario
dc.contributor.author
Martino, Miriam Nora
dc.date.available
2022-04-30T02:30:28Z
dc.date.issued
2009-03
dc.identifier.citation
Deladino, Lorena; Navarro, Alba Sofia del Rosario; Martino, Miriam Nora; Caracterización de productos co-cristalizados de sacarosa mediante Rayos X y DSC; Instituto de Investigaciones para la Industria Alimenticia; Ciencia y Tecnología de Alimentos; 19; 3; 3-2009; 59-63
dc.identifier.issn
0864-4497
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/156167
dc.description.abstract
The objective of the work was to characterize through X-rays, differential scanning calorimetry (DSC) and scanning electron microscopy (SEM), co-crystallized products within a sucrose matrix. These products contained mineral salts, ca1ciumlactate, magnesium suIphate and a lyophilized yerba mate extract (Ilex paraguariensis). The studied techniques allowed comparing the structure ofthe different products and the hydration state of the salts after the process. The co-crystallized products showed the basic crystalline structure of control sample of sucrose. In the case of the minerals, dehydration was not totally accomplished since different salt hydrate structures were detected.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Instituto de Investigaciones para la Industria Alimenticia
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ENCAPSULACIÓN
dc.subject
CO-CRISTALIZACIÓN
dc.subject
YERBA MATE
dc.subject
CALORIMETRÍA DIFERENCIAL DE BARRIDO
dc.subject
RAYOS X
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Caracterización de productos co-cristalizados de sacarosa mediante Rayos X y DSC
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2022-03-14T16:42:20Z
dc.journal.volume
19
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
59-63
dc.journal.pais
Cuba
dc.journal.ciudad
La Habana
dc.description.fil
Fil: Deladino, Lorena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Navarro, Alba Sofia del Rosario. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Martino, Miriam Nora. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Ciencia y Tecnología de Alimentos
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.revcitecal.iiia.edu.cu/revista/index.php/RCTA/index
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