Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Valorization of waste and by-products from food industries through the use of innovative technologies

Título del libro: Agri-Food Industry Strategies for Healthy Diets and Sustainability

Zhu, Zhenzhou; Gavahian, Mohsen; Barba, Francisco J.; Roselló Soto, Elena; Bursać Kovačević, Danijela; Putnik, Predrag; Denoya, Gabriela InésIcon
Otros responsables: Barba, Francisco J.; Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, Danijela
Fecha de publicación: 2020
Editorial: Academic Press Inc Elsevier Science
ISBN: 978-0-12-817226-1
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

For many years, waste and by-products from the food industry have beenconsidered as a problem or expense. This is mainly due to hazards generatedby the high microbial load caused by fermentation or similar processing, andtheir safe elimination from the production line with concerns environmentaland public health. In many cases, it was impossible to reuse such waste, giventhe intrinsic characteristics of certain materials and a lack of appropriate tech-nology to economically reuse it or recover nutrients, hence diminishing thepossibility of valuing waste by the owner or potential consumers.
Palabras clave: waste , by-products , novel technologies , valorization
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 214.2Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/152369
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128172261000114
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-817226-1.00011-4
Colecciones
Capítulos de libros (ICYTESAS)
Capítulos de libros de INSTITUTO DE INVESTIGACION DE LA CADENA LACTEA
Capítulos de libros(SEDE CENTRAL)
Capítulos de libros de SEDE CENTRAL
Citación
Zhu, Zhenzhou; Gavahian, Mohsen ; Barba, Francisco J.; Roselló Soto, Elena; Bursać Kovačević, Danijela ; et al.; Valorization of waste and by-products from food industries through the use of innovative technologies; Academic Press Inc Elsevier Science; 2020; 249-266
Compartir
Altmétricas
 

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Nutrition, public health, and Sustainability: an overview of current challenges and future perspectives
    Título del libro: Agri-Food Industry Strategies for Healthy Diets and Sustainability
    Barba Orellana, Sonia; Barba, Francisco J.; Quilez, Francisco; Cuesta, Lucía; Denoya, Gabriela Inés ; Vieira, Patrícia; Pintos, Carlos Alberto; Saraiva, Jorge A. - Otros responsables: Barba, Francisco J. Putnik, Predrag Bursać Kovačević, Danijela - (Academic Press Inc Elsevier Science, 2020)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES