Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Conventional and Emerging Extraction Technologies

Título del libro: Dietary Fiber: properties, Recovery & Applications

Gerschenson, Lia NoemiIcon ; Rojas, Ana Maria LuisaIcon ; Fissore, Eliana NoemiIcon
Otros responsables: Galanakis, Charis M.
Fecha de publicación: 2019
Editorial: Elsevier
ISBN: 978-0-12-816495-2
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Otras Ingenierías y Tecnologías

Resumen

Food, vegetables, and grains are important raw materials for food production. They are also providers of nutrients and energy and contain many valuable compounds as pigments and antioxidants. Plants have been a source of therapeutic and health-promoting compounds throughout history. Dietary fiber is a nutrient, and its importance for human health is linked to its effects on glucose and lipid metabolism, prebiotic effect, protection against certain gastrointestinal diseases, and colon cancer. This chapter discusses the conventional and emerging technologies used for the recovery of dietary fiber from plant agro-industrial by-products.
Palabras clave: AGRO-INDUSTRIAL BYPRODUCTS , FIBER RECOVERY , CONVENTIONAL AND EMERGING TECHNOLOGIES
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 743.6Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/147760
DOI: https://doi.org/10.1016/B978-0-12-816495-2.00007-1
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128164952000071
Colecciones
Capítulos de libros(ITAPROQ)
Capítulos de libros de INSTITUTO DE TECNOLOGIA DE ALIMENTOS Y PROCESOS QUIMICOS
Citación
Gerschenson, Lia Noemi; Rojas, Ana Maria Luisa; Fissore, Eliana Noemi; Conventional and Emerging Extraction Technologies; Elsevier; 2019; 39-87
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES