Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Gerschenson, Lia Noemi

dc.contributor.author
Rojas, Ana Maria Luisa

dc.contributor.author
Fissore, Eliana Noemi

dc.contributor.other
Galanakis, Charis M.
dc.date.available
2021-11-30T18:47:57Z
dc.date.issued
2019
dc.identifier.citation
Gerschenson, Lia Noemi; Rojas, Ana Maria Luisa; Fissore, Eliana Noemi; Conventional and Emerging Extraction Technologies; Elsevier; 2019; 39-87
dc.identifier.isbn
978-0-12-816495-2
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/147760
dc.description.abstract
Food, vegetables, and grains are important raw materials for food production. They are also providers of nutrients and energy and contain many valuable compounds as pigments and antioxidants. Plants have been a source of therapeutic and health-promoting compounds throughout history. Dietary fiber is a nutrient, and its importance for human health is linked to its effects on glucose and lipid metabolism, prebiotic effect, protection against certain gastrointestinal diseases, and colon cancer. This chapter discusses the conventional and emerging technologies used for the recovery of dietary fiber from plant agro-industrial by-products.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier

dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
AGRO-INDUSTRIAL BYPRODUCTS
dc.subject
FIBER RECOVERY
dc.subject
CONVENTIONAL AND EMERGING TECHNOLOGIES
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Conventional and Emerging Extraction Technologies
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2020-11-25T20:20:42Z
dc.journal.pagination
39-87
dc.journal.pais
Reino Unido

dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Gerschenson, Lia Noemi. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rojas, Ana Maria Luisa. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fissore, Eliana Noemi. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/B978-0-12-816495-2.00007-1
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128164952000071
dc.conicet.paginas
384
dc.source.titulo
Dietary Fiber: properties, Recovery & Applications
Archivos asociados