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dc.contributor.author
Sülsen, Valeria Patricia  
dc.contributor.author
Catalan, Cesar Atilio Nazareno  
dc.contributor.author
Martino, Virginia Susana  
dc.contributor.other
Sülsen, Valeria Patricia  
dc.contributor.other
Martino, Virginia Susana  
dc.date.available
2021-06-08T14:03:03Z  
dc.date.issued
2018  
dc.identifier.citation
Sülsen, Valeria Patricia; Catalan, Cesar Atilio Nazareno; Martino, Virginia Susana; Analytical procedures; Springer; 2018; 119-136  
dc.identifier.isbn
978-3-319-78273-7  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/133401  
dc.description.abstract
The aim of this chapter is to provide an introduction to the current methodsavailable for the analysis of plant material containing sesquiterpene lactones,delineate the most widely used extraction methods and provide a brief review of the literature on the subject. A general classification of sesquiterpene lactones, based on their carbocyclic skeletons, is given. The physicochemical properties and methods most commonly used for its extraction from the plant material, including more recent techniques such as supercritical fluid extraction, are analysed. Furthermore, visualization reagents for thin layer chromatography and isolation techniques, using different chromatographic methods, are also described.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Sesquiterpene lactones  
dc.subject
Extraction ·  
dc.subject
Isolation  
dc.subject
TLC  
dc.subject
Structural types ·  
dc.subject
HPLC  
dc.subject
GC  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Analytical procedures  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2021-04-30T20:17:09Z  
dc.journal.pagination
119-136  
dc.journal.pais
Suiza  
dc.description.fil
Fil: Sülsen, Valeria Patricia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Catalan, Cesar Atilio Nazareno. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto de Química del Noroeste. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química del Noroeste; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Martino, Virginia Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.springer.com/gp/book/9783319782737  
dc.conicet.paginas
371  
dc.source.titulo
Sesquiterpene lactones: Advances in their chemistry and biological aspects