Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Sülsen, Valeria Patricia
dc.contributor.author
Catalan, Cesar Atilio Nazareno
dc.contributor.author
Martino, Virginia Susana
dc.contributor.other
Sülsen, Valeria Patricia
dc.contributor.other
Martino, Virginia Susana
dc.date.available
2021-06-08T14:03:03Z
dc.date.issued
2018
dc.identifier.citation
Sülsen, Valeria Patricia; Catalan, Cesar Atilio Nazareno; Martino, Virginia Susana; Analytical procedures; Springer; 2018; 119-136
dc.identifier.isbn
978-3-319-78273-7
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/133401
dc.description.abstract
The aim of this chapter is to provide an introduction to the current methodsavailable for the analysis of plant material containing sesquiterpene lactones,delineate the most widely used extraction methods and provide a brief review of the literature on the subject. A general classification of sesquiterpene lactones, based on their carbocyclic skeletons, is given. The physicochemical properties and methods most commonly used for its extraction from the plant material, including more recent techniques such as supercritical fluid extraction, are analysed. Furthermore, visualization reagents for thin layer chromatography and isolation techniques, using different chromatographic methods, are also described.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Sesquiterpene lactones
dc.subject
Extraction ·
dc.subject
Isolation
dc.subject
TLC
dc.subject
Structural types ·
dc.subject
HPLC
dc.subject
GC
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Analytical procedures
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2021-04-30T20:17:09Z
dc.journal.pagination
119-136
dc.journal.pais
Suiza
dc.description.fil
Fil: Sülsen, Valeria Patricia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina
dc.description.fil
Fil: Catalan, Cesar Atilio Nazareno. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto de Química del Noroeste. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química del Noroeste; Argentina
dc.description.fil
Fil: Martino, Virginia Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.springer.com/gp/book/9783319782737
dc.conicet.paginas
371
dc.source.titulo
Sesquiterpene lactones: Advances in their chemistry and biological aspects
Archivos asociados