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Artículo

Physical and Functional Properties of Blackberry Freeze- and Spray-Dried Powders

Franceschinis, Lorena Edith; Salvatori, Daniela MarisolIcon ; Sosa, NataliaIcon ; Schebor, Carolina ClaudiaIcon
Fecha de publicación: 12/2013
Editorial: Taylor & Francis
Revista: Drying Technology
ISSN: 0737-3937
e-ISSN: 1532-2300
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ingenierías y Tecnologías

Resumen

The aim of the present work was to develop two products from blackberry juice by freeze- and spray-drying with the potential use as food colorants or healthy ingredients. A characterization of the physical and functional properties of the powdered juices was done. Maltodextrin or a mixture of trehalose and maltodextrin were assessed as carrier matrices. Freeze-dried maltodextrin-containing powders presented the best retention of bioactive compounds and antiradical activity; however, they showed a narrow relative humidity range for storage in the glassy state. Spray-dried powders showed better physical properties, bearing higher glass transition temperature and lower molecular mobility than freeze-dried formulations.
Palabras clave: Bioactive Compounds , Blackberry , Freeze Drying , Glass Transition , Spray Drying
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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/11658
URL: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07373937.2013.814664
DOI: http://dx.doi.org/10.1080/07373937.2013.814664
Colecciones
Articulos(PROBIEN)
Articulos de INST. DE INVESTIGACION Y DES. EN ING. DE PROCESOS, BIOTECNOLOGIA Y ENERGIAS ALTERNATIVAS
Articulos(SEDE CENTRAL)
Articulos de SEDE CENTRAL
Citación
Franceschinis, Lorena Edith; Salvatori, Daniela Marisol; Sosa, Natalia; Schebor, Carolina Claudia; Physical and Functional Properties of Blackberry Freeze- and Spray-Dried Powders; Taylor & Francis; Drying Technology; 32; 2; 12-2013; 197-207
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