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dc.contributor.author
Sobral, Pablo Antonio  
dc.contributor.author
Alvarado, J. D.  
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet  
dc.contributor.author
Laurindo, J.B.  
dc.contributor.author
Gómez Guillén, C.  
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina  
dc.contributor.author
Montero, P.  
dc.contributor.author
Denavi, Gabriela Alejandra  
dc.contributor.author
Molina Ortiz, Sara Eugenia  
dc.contributor.author
Mauri, Adriana Noemi  
dc.contributor.author
Pinotti, Adriana Noemi  
dc.contributor.author
Garcia, Maria Alejandra  
dc.contributor.author
Martino, Miriam Nora  
dc.contributor.author
Carvalho, R. A.  
dc.contributor.other
Gutiérrez López, Gustavo F.  
dc.contributor.other
Barbosa Cánovas, Gustavo V.  
dc.contributor.other
Welti Chanes, Jorge  
dc.contributor.other
Parada Arias, Efrén  
dc.date.available
2020-10-05T20:22:58Z  
dc.date.issued
2008  
dc.identifier.citation
Sobral, Pablo Antonio; Alvarado, J. D.; Zaritzky, Noemi Elisabet; Laurindo, J.B.; Gómez Guillén, C.; et al.; Films Based on Biopolymer from Conventional and Non-Conventional Sources; Springer; 2008; 193-223  
dc.identifier.isbn
978-0-387-75429-1  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/115457  
dc.description.abstract
Food Engineering: Integrated Approaches presents an up-to-date review of important food engineering concepts, issues and recent advances in the field. Distinguished food engineers and food scientists from key institutions worldwide have contributed chapters that provide a deep analysis of their particular subjects. At the same time, each topic is framed within the context of a broader more integrated approach, demonstrating its relationship and interconnectedness to other areas. The premise of this work, therefore, is to offer both a comprehensive understanding of food engineering as a whole and a thorough knowledge of individual subjects. This approach appropriately conveys the basic fundamentals, state-of-the-art technology, and applications of the involved disciplines, and further encourages scientific collaboration among researchers. This book is mainly directed to academics, and to undergraduate and postgraduate students in food engineering, food science and food technology. Scholars will find a selection of innovative topics ranging from bubbles in food and transport phenomena in food systems to practical food processing applications at the industrial level. Professionals working in food research centers and food industries may also find this book useful.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Biodegradable films  
dc.subject
Chitosan and methylcellulose  
dc.subject
Protein films  
dc.subject
Amaranth flour films  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Films Based on Biopolymer from Conventional and Non-Conventional Sources  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-09-25T16:51:28Z  
dc.journal.pagination
193-223  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
New York  
dc.description.fil
Fil: Sobral, Pablo Antonio. Universidade de Sao Paulo; Brasil  
dc.description.fil
Fil: Alvarado, J. D.. Universidad Técnica de Ambato; México  
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingenierí­a. Departamento de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Laurindo, J.B.. Universidade Federal de Santa Catarina; Brasil  
dc.description.fil
Fil: Gómez Guillén, C.. Consejo Superior de Investigaciones Científicas; España  
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingenierí­a. Departamento de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Montero, P.. Consejo Superior de Investigaciones Científicas; España  
dc.description.fil
Fil: Denavi, Gabriela Alejandra. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Molina Ortiz, Sara Eugenia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mauri, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pinotti, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingenierí­a. Departamento de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Garcia, Maria Alejandra. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Martino, Miriam Nora. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingenierí­a. Departamento de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Carvalho, R. A.. Universidade de Sao Paulo; Brasil  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-0-387-75430-7_11  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/978-0-387-75430-7_11  
dc.conicet.paginas
475  
dc.source.titulo
Food Engineering: Integrated Approaches