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Capítulo de Libro

Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures

Título del libro: Food Industry

Cabezas, Dario MarcelinoIcon ; Guiotto, Estefania NancyIcon ; Diehl, Bernd W. K.; Tomás, Mabel CristinaIcon
Otros responsables: Muzzalupo, Innocenzo
Fecha de publicación: 2013
Editorial: IntechOpen
ISBN: 980-953-307-860-6
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

Lecithins are a mixture of acetone insoluble phospholipids, containing mainly phosphatidylcholine (PC), phosphatidylethanolamine (PE), phosphatidylinositol (PI), phosphatidic acid (PA), and other minor substances such as carbohydrates and triglycerides [1-3]. The production of sunflower oil in Argentina, is of utmost importance from an economic point of view [4]. In this country, sunflower lecithin could represent an alternative to soybean lecithin because it is considered a non-GMO product, which is in accordance with the preference of some consumers
Palabras clave: Antioxidant and emulsifying properties , Modified sunflower lecithin , Fractionation with ethanol-water mixtures
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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/113643
URL: https://www.intechopen.com/chapters/41686
DOI: http://dx.doi.org/10.5772/53165
Colecciones
Capítulos de libros(CIDCA)
Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Citación
Cabezas, Dario Marcelino; Guiotto, Estefania Nancy; Diehl, Bernd W. K.; Tomás, Mabel Cristina; Antioxidant and Emulsifying Properties of Modified Sunflower Lecithin by Fractionation with Ethanol-Water Mixtures; IntechOpen; 2013; 589-602
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