Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Anti-Inflammatory Functional Foods

Título: Alimentos Funcionales Antiinflamatorios

Título del libro: Nutraceuticals and Innovative Food Products for Healthy Living and Preventive Care

Charu, Gupta; Pacheco, ConsueloIcon ; Dhan, Prakash
Otros responsables: Amit Verma; Kajal Srivastava; Shivom Singh; Hukum Singh
Fecha de publicación: 2017
Editorial: IGI Global
ISBN: 9781522529705
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Otras Ciencias Químicas

Resumen

Chronic inflammation is caused by an over-expression or lack of control of the normal protective mechanisms and has been linked to heart disease, osteoporosis, cognitive decline and Alzheimer's, type-2 diabetes and arthritis. Current medications include treatment with steroids that reduce inflammation or swelling. Long-term use of non-steroidal anti-inflammatory drugs can cause several side effects and in extreme cases can cause severe haemorrhage and renal effects. There are other various anti-inflammatory nutrients which reduce the level of these biomarkers. The polyphenols show significant anti-inflammatory, anti-oxidant and anti-DNA damaging effects. Anti-inflammatory foods such as whole grains, fruits and vegetables, which provide valuable antioxidant polyphenols, resveratrol, lycopene, phytosterols, curcuminoids, quercetin, epigallocatechin gallate, phenolic acids, alleviates inflammation, as well as strengthening the immune system. The present chapter would thus focus on the phytochemicals of nutraceutical importance for combating inflammation naturally.
Palabras clave: ANTI-INFLAMMATORY NUTRIENTS , FUNCTIONAL FOODS , ANTIOXIDANTS
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 558.2Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/106562
URL: https://www.igi-global.com/book/nutraceuticals-innovative-food-products-healthy/
DOI: http://dx.doi.org/10.4018/978-1-5225-2970-5.ch003
Colecciones
Capítulos de libros(PLAPIQUI)
Capítulos de libros de PLANTA PILOTO DE INGENIERIA QUIMICA (I)
Citación
Charu, Gupta; Pacheco, Consuelo; Dhan, Prakash; Anti-Inflammatory Functional Foods; IGI Global; 2017; 48-78
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES