Nuevos registros de distribución para Gallareta Andina (Fulica ardesiaca), Pato Puneño (Anas puna), Pato Zambullidor Grande (Oxyura ferruginea) y Cuervillo Puneño (Plegadis ridgwayi), en el Embalse La Angostura, Tafí del Valle, Tucumán
; Cocimano, Maria Constanza 
Otros responsables
Fecha
12/2008
Editorial
Fundación Miguel Lillo
Revista
Acta Zoológica Lilloana
Título del libro
Nombre del evento
Fecha del evento
Institución organizadora
ISSN
0065-1729
eISSN
ISBN
Idioma
Español
Tipo del evento
Clasificación temática
Palabras clave
Resumen
Distribution records for four species of birds are reported from studies carried out between 2004 and 2005 at La Angostura Dam (26º55'S, 65º41'W). The species are known to inhabit lakes, lagoons, pools, marshes and streams, generally above 3000 m. Here they are found at a lower elevation, circa 2000 m. They are Fulica ardesiaca (American Coot), present all year, with high abundance and continuous nest building records; Anas puna (Puna Teal), observed in the area during winter; Oxyura ferruginea (Andean Ruddy Duck), present throughout the year, with greater abundance in winter, and Plegadis ridgwayi (Puna Ibis), with a few individuals observed in summer, autumn and winter.
Distribution records for four species of birds are reported from studies carried out between 2004 and 2005 at La Angostura Dam (26o55'S, 65o41'W). The species are known to inhabit lakes, lagoons, pools, marshes and streams, generally above 3000 m. Here they are found at a lower elevation, circa 2000 m. They are Fulica ardesiaca (American Coot), present all year, with high abundance and continuous nest building records; Anas puna (Puna Teal), observed in the area during winter; Oxyura ferruginea (Andean Ruddy Duck), present throughout the year, with greater abundance in winter, and Plegadis ridgwayi (Puna Ibis), with a few individuals obser ved in summer, autumn and winter.
Distribution records for four species of birds are reported from studies carried out between 2004 and 2005 at La Angostura Dam (26o55'S, 65o41'W). The species are known to inhabit lakes, lagoons, pools, marshes and streams, generally above 3000 m. Here they are found at a lower elevation, circa 2000 m. They are Fulica ardesiaca (American Coot), present all year, with high abundance and continuous nest building records; Anas puna (Puna Teal), observed in the area during winter; Oxyura ferruginea (Andean Ruddy Duck), present throughout the year, with greater abundance in winter, and Plegadis ridgwayi (Puna Ibis), with a few individuals obser ved in summer, autumn and winter.
Colecciones
Aprobación
Revisión
Complementado por
Referenciado por
Licencia Creative Commons
Excepto donde se indique lo contrario, la licencia de este ítem se describe como by-nc-sa
