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dc.contributor.author
Mendoza, Veronica Maria  
dc.contributor.author
Kashiwagi, Gustavo Adolfo  
dc.contributor.author
Muchnik, Rosa  
dc.contributor.author
Gallo, Carola  
dc.date.available
2020-03-03T15:16:22Z  
dc.date.issued
2010-02  
dc.identifier.citation
Mendoza, Veronica Maria; Kashiwagi, Gustavo Adolfo; Muchnik, Rosa; Gallo, Carola; Synthesis of trisaccharides containing internal galactofuranose O-linked in Trypanosoma cruzi mucins; Elsevier; Carbohydrate Research; 345; 3; 2-2010; 385-396  
dc.identifier.issn
0008-6215  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/98682  
dc.description.abstract
The trisaccharides β-d-Galf-(1→2)-β-d-Galf-(1→4)-d-GlcNAc (5) and β-d-Galp-(1→2)-β-d-Galf-(1→4)-d-GlcNAc (6) constitute novel structures isolated as alditols when released by reductive β-elimination from mucins of Trypanosoma cruzi (Tulahuen strain). Trisaccharides 5 and 6 were synthesized employing the aldonolactone approach. Thus, a convenient d-galactono-1,4-lactone derivative was used for the introduction of the internal galactofuranose and the trichloroacetimidate method was employed for glycosylation reactions. Due to the lack of anchimeric assistance on O-2 of the galactofuranosyl precursor, glycosylation studies were performed under different conditions. The nature of the solvent strongly determined the stereochemical course of the glycosylation reactions when the galactofuranosyl donor was substituted either by 2-O-Galp or 2-O-Galf.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
GALACTOFURANOSE  
dc.subject
GALACTONOLACTONE  
dc.subject
MUCIN  
dc.subject
TRICHLOROACETIMIDATE GLYCOSYLATION  
dc.subject
TRISACCHARIDE  
dc.subject
TRYPANOSOMA CRUZI  
dc.subject.classification
Química Orgánica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Synthesis of trisaccharides containing internal galactofuranose O-linked in Trypanosoma cruzi mucins  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-02-27T18:48:58Z  
dc.journal.volume
345  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
385-396  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Mendoza, Veronica Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Centro de Investigaciones en Hidratos de Carbono. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigaciones en Hidratos de Carbono; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Kashiwagi, Gustavo Adolfo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Centro de Investigaciones en Hidratos de Carbono. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigaciones en Hidratos de Carbono; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Muchnik, Rosa. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Centro de Investigaciones en Hidratos de Carbono. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigaciones en Hidratos de Carbono; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gallo, Carola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Centro de Investigaciones en Hidratos de Carbono. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigaciones en Hidratos de Carbono; Argentina  
dc.journal.title
Carbohydrate Research  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0008621509005898  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.carres.2009.12.005