Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Acebal, Carolina Cecilia  
dc.contributor.author
Centurión, María Eugenia  
dc.contributor.author
Lista, Adriana Guillermina  
dc.contributor.author
Fernández Band, Beatriz Susana  
dc.date.available
2020-02-07T18:35:25Z  
dc.date.issued
2005-12  
dc.identifier.citation
Acebal, Carolina Cecilia; Centurión, María Eugenia; Lista, Adriana Guillermina; Fernández Band, Beatriz Susana; A new and fast continuous method for the pre-treatment of dehydrated broth for total creatinine determination; Elsevier; Food Chemistry; 93; 3; 12-2005; 493-496  
dc.identifier.issn
0308-8146  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/96894  
dc.description.abstract
The quantification of total creatinine contributes to the quality control in meat products. The reference method for dehydrated broths treatment is tedious and takes approximately 6 h. A fast, simple and relatively safe procedure to the pre-treatment of these samples was developed by using a focussed microwave oven which works in continuous way. The optimization of the different variables for the pre-treatment was made and the validation of the method was carried out in order to ensure the accuracy of the obtained results.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
CREATININE  
dc.subject
DEHYDRATED BROTH  
dc.subject
MICROWAVE OVEN  
dc.subject
ON LINE PRE-TREATMENT  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
A new and fast continuous method for the pre-treatment of dehydrated broth for total creatinine determination  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-11-27T14:52:29Z  
dc.journal.volume
93  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
493-496  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Acebal, Carolina Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Química del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Química. Instituto de Química del Sur; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Centurión, María Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Química del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Química. Instituto de Química del Sur; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lista, Adriana Guillermina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Química del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Química. Instituto de Química del Sur; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fernández Band, Beatriz Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Química del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Química. Instituto de Química del Sur; Argentina  
dc.journal.title
Food Chemistry  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814604007691  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.10.027