Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

A new and fast continuous method for the pre-treatment of dehydrated broth for total creatinine determination

Acebal, Carolina CeciliaIcon ; Centurión, María Eugenia; Lista, Adriana Guillermina; Fernández Band, Beatriz SusanaIcon
Fecha de publicación: 12/2005
Editorial: Elsevier
Revista: Food Chemistry
ISSN: 0308-8146
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ciencias Químicas; Alimentos y Bebidas

Resumen

The quantification of total creatinine contributes to the quality control in meat products. The reference method for dehydrated broths treatment is tedious and takes approximately 6 h. A fast, simple and relatively safe procedure to the pre-treatment of these samples was developed by using a focussed microwave oven which works in continuous way. The optimization of the different variables for the pre-treatment was made and the validation of the method was carried out in order to ensure the accuracy of the obtained results.
Palabras clave: CREATININE , DEHYDRATED BROTH , MICROWAVE OVEN , ON LINE PRE-TREATMENT
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 113.5Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/96894
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814604007691
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.10.027
Colecciones
Articulos(INQUISUR)
Articulos de INST.DE QUIMICA DEL SUR
Citación
Acebal, Carolina Cecilia; Centurión, María Eugenia; Lista, Adriana Guillermina; Fernández Band, Beatriz Susana; A new and fast continuous method for the pre-treatment of dehydrated broth for total creatinine determination; Elsevier; Food Chemistry; 93; 3; 12-2005; 493-496
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES