Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Baked snack from green apples formulated with the addition of isomalt

Tavera Quiroz, Maria JoseIcon ; Urriza, Marina; Pinotti, Adriana NoemiIcon ; Bertola, Nora CristinaIcon
Fecha de publicación: 07/2015
Editorial: Elsevier Science
Revista: LWT - Food Science and Technology
ISSN: 0023-6438
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Biotecnología Industrial

Resumen

The objectives of this study were: to develop a crispy snack with the addition of isomalt and maltodextrin, to assess physical, chemical and sensory properties and to evaluate the stability during storage and after being conditioned at different relative humidities. Isomalt, produced by reducing isomaltulose (6-O-α-D-glucopyranosyl-D-fructofuranose) is used in food products as a noncariogenic nutritive sweetener. Its use had a protective effect on the apple tissue submitted to high temperatures since the snack had good quality attributes and also preserved the added ascorbic acid during the baking process. Isotherms showed a resistant behavior pattern in regions of low aw, but on exceeding 0.7 of aw the moisture content increased dramatically. Similar trends were followed by snack texture and Tg.
Palabras clave: Isomalt , Crispy snack , Ascorbic acid , Sorption isotherm , PCA bi-plots
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 944.9Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Atribución-NoComercial-SinDerivadas 2.5 Argentina (CC BY-NC-ND 2.5 AR)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/87930
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S002364381500081X
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2015.02.009
Colecciones
Articulos(CIDCA)
Articulos de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Citación
Tavera Quiroz, Maria Jose; Urriza, Marina; Pinotti, Adriana Noemi; Bertola, Nora Cristina; Baked snack from green apples formulated with the addition of isomalt; Elsevier Science; LWT - Food Science and Technology; 62; 2; 7-2015; 1004-1010
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES