Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Pretreatment of citrus by-products affects polyphenol recovery: a review

Papoutsis, Konstantinos; Vuong, Quan V.; Golding, John B.; Hasperué, Héctor JoaquínIcon ; Pristijono, Penta; Bowyer, Michael C.; Scarlett, Christopher J.; Stathopoulos, Costas E.
Fecha de publicación: 11/2018
Editorial: Taylor & Francis
Revista: Food Reviews International
ISSN: 8755-9129
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Ingeniería Química

Resumen

A large amount of citrus waste is generated annually. This waste is of great economic worth, since it contains high levels of polyphenols, which have attracted scientific interest due to their potent antimicrobial and antiradical activities. Pretreatment is a crucial step that precedes the extraction process and influences the yields and quality of polyphenols. This review emphasizes the effect of different drying processes, such as freeze drying, hot-air drying, vacuum drying, microwave drying, infrared drying, and high-speed drying, on the polyphenol retention in citrus by-products. Further treatments of the dried citrus by-products for assisting the liberation of bound polyphenols are also provided and comprehensively discussed.
Palabras clave: CITRUS POMACE , DRYING TECHNIQUES , LYOPHILIZATION , POLYPHENOL LIBERATION , TREATMENT OF DRIED POMACE , VALORIZATION
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 2.388Mb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/87660
URL: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/87559129.2018.1438471
DOI: http://dx.doi.org/10.1080/87559129.2018.1438471
Colecciones
Articulos(CIDCA)
Articulos de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Citación
Papoutsis, Konstantinos; Vuong, Quan V.; Golding, John B.; Hasperué, Héctor Joaquín; Pristijono, Penta; et al.; Pretreatment of citrus by-products affects polyphenol recovery: a review; Taylor & Francis; Food Reviews International; 34; 8; 11-2018; 770-795
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES