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dc.contributor.author
Rodriguez, Erica S.
dc.contributor.author
Julio, Luciana Magdalena
dc.contributor.author
Henning, Cynthia Patricia
dc.contributor.author
Diehl, Bernd W. K.
dc.contributor.author
Tomás, Mabel Cristina
dc.contributor.author
Ixtaina, Vanesa Yanet
dc.date.available
2019-10-18T16:45:51Z
dc.date.issued
2018-09
dc.identifier.citation
Rodriguez, Erica S.; Julio, Luciana Magdalena; Henning, Cynthia Patricia; Diehl, Bernd W. K.; Tomás, Mabel Cristina; et al.; Effect of natural antioxidants on the physicochemical properties and stability of freeze-dried microencapsulated chia seed oil; John Wiley & Sons Ltd; Journal of the Science of Food and Agriculture; 99; 9-2018; 1682-1690
dc.identifier.issn
0022-5142
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/86378
dc.description.abstract
Chia oil possesses a very high content of polyunsaturated fatty acids, mainly α‐linolenic acid. This characteristic makes this oil possess beneficial properties to health but gives it a high susceptibility to the oxidation process. Microencapsulation and the addition of natural antioxidants are alternatives to protect chia oil against oxidative deterioration. The aim of this study was to investigate the physicochemical characteristics and the oxidative stability of chia seed oil microencapsulated with different natural antioxidants (Guardian Chelox, which is a commercial blend of extracts from chamomile and rosemary, and essential oils from Origanum vulgare, Origanum x majoricum, and Mentha spicata) by freeze‐drying using sodium caseinate and lactose as wall materials
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
John Wiley & Sons Ltd
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
Chia oil
dc.subject
Omega-3 fatty acids
dc.subject
Microencapsulation
dc.subject
Natural antioxidants
dc.subject
Essential oils
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Effect of natural antioxidants on the physicochemical properties and stability of freeze-dried microencapsulated chia seed oil
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-10-15T14:10:47Z
dc.journal.volume
99
dc.journal.pagination
1682-1690
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Rodriguez, Erica S.. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Julio, Luciana Magdalena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Henning, Cynthia Patricia. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Diehl, Bernd W. K.. Spectral Service GmbH Laboratorium für Auftragsanalytik, Cologne, Germany; Argentina
dc.description.fil
Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ixtaina, Vanesa Yanet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of the Science of Food and Agriculture
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.9355
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/jsfa.9355
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