Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Pellicer, Karina
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Copes, Julio Alberto
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Nosetto, Edgardo Omar
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Echeverria, Maria Gabriela
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2019-09-30T16:03:46Z
dc.date.issued
2004-09
dc.identifier.citation
Pellicer, Karina; Copes, Julio Alberto; Nosetto, Edgardo Omar; Echeverria, Maria Gabriela; Characterization of Listeria spp. isolated from ready-to-eat products in Argentina using SDS-PAGE and restriction endonuclease; Elsevier Science; Food Research International; 37; 10; 9-2004; 1013-1019
dc.identifier.issn
0963-9969
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/84819
dc.description.abstract
Listeria spp. are considered of interest in public health since their presence indicates the potencial existence of L. monocytogenes. Total cellular proteins and DNA from four strains of L. monocytogenes serotype 4, four strains of L. monocytogenes belonging to serotype 1, twelve strains of L. innocua, four strains of L. seeligeri and two strains of L. welshimeri isolated from ready-to-eat food were studied by SDS-PAGE and restriction endonuclease digestion. SDS-PAGE protein profiles obtained were species specific and could be evaluated by visual comparison. Enzyme for restriction endonuclease analysis was EcoRI, discriminating L. monocytogenes from other Listeria spp. These methodologies might be a helpful tool and a good alternative for epidemiological tracking of listeriosis in laboratories, where other methods are not available.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
CHARACTERIZATION
dc.subject
DNA
dc.subject
LISTERIA
dc.subject
PROTEINS
dc.subject
READY-TO-EAT FOODS
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Characterization of Listeria spp. isolated from ready-to-eat products in Argentina using SDS-PAGE and restriction endonuclease
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-09-04T19:28:00Z
dc.journal.volume
37
dc.journal.number
10
dc.journal.pagination
1013-1019
dc.journal.pais
Países Bajos
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Pellicer, Karina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Copes, Julio Alberto. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Nosetto, Edgardo Omar. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina
dc.description.fil
Fil: Echeverria, Maria Gabriela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina
dc.journal.title
Food Research International
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2004.06.011
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996904001498
Archivos asociados