Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Characterization of Listeria spp. isolated from ready-to-eat products in Argentina using SDS-PAGE and restriction endonuclease

Pellicer, Karina; Copes, Julio Alberto; Nosetto, Edgardo OmarIcon ; Echeverria, Maria GabrielaIcon
Fecha de publicación: 09/2004
Editorial: Elsevier Science
Revista: Food Research International
ISSN: 0963-9969
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Ciencias Veterinarias

Resumen

Listeria spp. are considered of interest in public health since their presence indicates the potencial existence of L. monocytogenes. Total cellular proteins and DNA from four strains of L. monocytogenes serotype 4, four strains of L. monocytogenes belonging to serotype 1, twelve strains of L. innocua, four strains of L. seeligeri and two strains of L. welshimeri isolated from ready-to-eat food were studied by SDS-PAGE and restriction endonuclease digestion. SDS-PAGE protein profiles obtained were species specific and could be evaluated by visual comparison. Enzyme for restriction endonuclease analysis was EcoRI, discriminating L. monocytogenes from other Listeria spp. These methodologies might be a helpful tool and a good alternative for epidemiological tracking of listeriosis in laboratories, where other methods are not available.
Palabras clave: CHARACTERIZATION , DNA , LISTERIA , PROTEINS , READY-TO-EAT FOODS
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 470.5Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/84819
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2004.06.011
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996904001498
Colecciones
Articulos(IGEVET)
Articulos de INST.DE GENETICA VET ING FERNANDO NOEL DULOUT
Citación
Pellicer, Karina; Copes, Julio Alberto; Nosetto, Edgardo Omar; Echeverria, Maria Gabriela; Characterization of Listeria spp. isolated from ready-to-eat products in Argentina using SDS-PAGE and restriction endonuclease; Elsevier Science; Food Research International; 37; 10; 9-2004; 1013-1019
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES