Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Cometto, Pablo Marcelo  
dc.contributor.author
Faye, Pablo F.  
dc.contributor.author
Caccavari, Marta Alicia  
dc.contributor.author
Baroni, María Verónica  
dc.contributor.author
Aldao, Mario Augusto Jesus  
dc.date.available
2019-08-29T18:05:10Z  
dc.date.issued
2006-12  
dc.identifier.citation
Cometto, Pablo Marcelo; Faye, Pablo F.; Caccavari, Marta Alicia; Baroni, María Verónica; Aldao, Mario Augusto Jesus; Relationship between interannual variation of amino acid profile and pollen content in honey from a small Argentinian region; American Chemical Society; Journal of Agricultural and Food Chemistry; 54; 25; 12-2006; 9458-9464  
dc.identifier.issn
0021-8561  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/82505  
dc.description.abstract
With the objective of evaluating the utility of the amino acid profile in the characterization of honey samples, 39 honey samples of two different harvests from a particular production zone in Córdoba, Argentina, were analyzed. Multivariate statistical techniques, such as principal component analysis (PCA), cluster analysis (CA), and multiple correspondence analysis (MCA), were applied to verify the correlation among the amino acid profiles, pollen percentages, and different harvests. PCA, CA, and MCA demonstrate the presence of differences of amino acid profiles between samples of the two harvests, such differences being mainly due to differences in pollen availability. Variation of the flora surrounding the apiary due to agricultural practices makes the analysis of amino acid profile typical for those cases with stabilized flora.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
American Chemical Society  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Amino Acid Profile  
dc.subject
Botanical Origin  
dc.subject
Geographical Origin  
dc.subject
Honey  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Relationship between interannual variation of amino acid profile and pollen content in honey from a small Argentinian region  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-07-31T18:46:14Z  
dc.journal.volume
54  
dc.journal.number
25  
dc.journal.pagination
9458-9464  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Cometto, Pablo Marcelo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Centro de Investigaciones y Transferencia de Villa María. Universidad Nacional de Villa María. Centro de Investigaciones y Transferencia de Villa María; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Bioquímica Clínica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Faye, Pablo F.. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Caccavari, Marta Alicia. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Bioquímica Clínica; Argentina. Provincia de Entre Ríos. Centro de Investigaciones Científicas y Transferencia de Tecnología a la Producción. Universidad Autónoma de Entre Ríos. Centro de Investigaciones Científicas y Transferencia de Tecnología a la Producción. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Centro de Investigaciones Científicas y Transferencia de Tecnología a la Producción; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Baroni, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Aldao, Mario Augusto Jesus. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Bioquímica Clínica; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Agricultural and Food Chemistry  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1021/jf061325n  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://pubs.acs.org/doi/10.1021/jf061325n