Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Cometto, Pablo Marcelo
dc.contributor.author
Faye, Pablo F.
dc.contributor.author
Caccavari, Marta Alicia
dc.contributor.author
Baroni, María Verónica
dc.contributor.author
Aldao, Mario Augusto Jesus
dc.date.available
2019-08-29T18:05:10Z
dc.date.issued
2006-12
dc.identifier.citation
Cometto, Pablo Marcelo; Faye, Pablo F.; Caccavari, Marta Alicia; Baroni, María Verónica; Aldao, Mario Augusto Jesus; Relationship between interannual variation of amino acid profile and pollen content in honey from a small Argentinian region; American Chemical Society; Journal of Agricultural and Food Chemistry; 54; 25; 12-2006; 9458-9464
dc.identifier.issn
0021-8561
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/82505
dc.description.abstract
With the objective of evaluating the utility of the amino acid profile in the characterization of honey samples, 39 honey samples of two different harvests from a particular production zone in Córdoba, Argentina, were analyzed. Multivariate statistical techniques, such as principal component analysis (PCA), cluster analysis (CA), and multiple correspondence analysis (MCA), were applied to verify the correlation among the amino acid profiles, pollen percentages, and different harvests. PCA, CA, and MCA demonstrate the presence of differences of amino acid profiles between samples of the two harvests, such differences being mainly due to differences in pollen availability. Variation of the flora surrounding the apiary due to agricultural practices makes the analysis of amino acid profile typical for those cases with stabilized flora.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
American Chemical Society
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Amino Acid Profile
dc.subject
Botanical Origin
dc.subject
Geographical Origin
dc.subject
Honey
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Relationship between interannual variation of amino acid profile and pollen content in honey from a small Argentinian region
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-07-31T18:46:14Z
dc.journal.volume
54
dc.journal.number
25
dc.journal.pagination
9458-9464
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Cometto, Pablo Marcelo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Centro de Investigaciones y Transferencia de Villa María. Universidad Nacional de Villa María. Centro de Investigaciones y Transferencia de Villa María; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Bioquímica Clínica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Faye, Pablo F.. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Caccavari, Marta Alicia. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Bioquímica Clínica; Argentina. Provincia de Entre Ríos. Centro de Investigaciones Científicas y Transferencia de Tecnología a la Producción. Universidad Autónoma de Entre Ríos. Centro de Investigaciones Científicas y Transferencia de Tecnología a la Producción. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Centro de Investigaciones Científicas y Transferencia de Tecnología a la Producción; Argentina
dc.description.fil
Fil: Baroni, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Aldao, Mario Augusto Jesus. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Bioquímica Clínica; Argentina
dc.journal.title
Journal of Agricultural and Food Chemistry
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1021/jf061325n
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://pubs.acs.org/doi/10.1021/jf061325n
Archivos asociados