Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Micucci, Patricia Gabriela  
dc.contributor.author
Alonso, Maria del Rosario  
dc.contributor.author
Turner, Sebastian Ariel  
dc.contributor.author
Davicino, Roberto Carlos  
dc.contributor.author
Anesini, Claudia Alejandra  
dc.date.available
2019-01-07T16:59:24Z  
dc.date.issued
2011-01  
dc.identifier.citation
Micucci, Patricia Gabriela; Alonso, Maria del Rosario; Turner, Sebastian Ariel; Davicino, Roberto Carlos; Anesini, Claudia Alejandra; Antioxidant and Antimicrobial Activities of Larrea Divaricata Cav. Aqueous Extract on Vitamin C from Natural Orange Juice; Scientific research; Food and Nutrition Sciences; 02; 01; 1-2011; 35-46  
dc.identifier.issn
2157-9458  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/67560  
dc.description.abstract
Larrea divaricata Cav. is a South American plant widely distributed in Argentina with reported antioxidant and antimicrobial<br />activities. Vitamin C (Vit C) the most important water-soluble antioxidant, is degraded upon factors such as<br />oxygen, heat, light, storage time and temperature, during cooking and in presence of microorganisms. The aim of this<br />work was: to study the antioxidant and antimicrobial activity of an aqueous extract of L. divaricata (E) on Vit C prepared<br />in water and on Vit C from natural orange juice, submitted to different store conditions such as temperatures and<br />oxygen. The antioxidant activity was determined by DPPH method and used to obtained the relative Vit C concentration;<br />Vit C decreased its activity and concentration under temperature and air oxygen, but E allowed Vit C to recover<br />its antioxidant activity and prevented Vit C microorganism contamination. These studies were performed in view to establish<br />whether L. divaricata can be used as a supplement on orange juices capable to prevent Vit C decay and microbial<br />growth.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Scientific research  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Antioxidant  
dc.subject
Larrea Divaricata  
dc.subject
Vitamin C  
dc.subject
Antimicrobial  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Antioxidant and Antimicrobial Activities of Larrea Divaricata Cav. Aqueous Extract on Vitamin C from Natural Orange Juice  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-01-04T16:41:56Z  
dc.journal.volume
02  
dc.journal.number
01  
dc.journal.pagination
35-46  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Irvine  
dc.description.fil
Fil: Micucci, Patricia Gabriela. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquimica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Alonso, Maria del Rosario. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Turner, Sebastian Ariel. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquimica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Davicino, Roberto Carlos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Anesini, Claudia Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.journal.title
Food and Nutrition Sciences  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.4236/fns.2011.21005  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://file.scirp.org/Html/5-2700019_3642.htm