Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Antioxidant and Antimicrobial Activities of Larrea Divaricata Cav. Aqueous Extract on Vitamin C from Natural Orange Juice

Micucci, Patricia Gabriela; Alonso, Maria del RosarioIcon ; Turner, Sebastian Ariel; Davicino, Roberto CarlosIcon ; Anesini, Claudia AlejandraIcon
Fecha de publicación: 01/2011
Editorial: Scientific research
Revista: Food and Nutrition Sciences
ISSN: 2157-9458
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ciencias Biológicas

Resumen

Larrea divaricata Cav. is a South American plant widely distributed in Argentina with reported antioxidant and antimicrobial<br />activities. Vitamin C (Vit C) the most important water-soluble antioxidant, is degraded upon factors such as<br />oxygen, heat, light, storage time and temperature, during cooking and in presence of microorganisms. The aim of this<br />work was: to study the antioxidant and antimicrobial activity of an aqueous extract of L. divaricata (E) on Vit C prepared<br />in water and on Vit C from natural orange juice, submitted to different store conditions such as temperatures and<br />oxygen. The antioxidant activity was determined by DPPH method and used to obtained the relative Vit C concentration;<br />Vit C decreased its activity and concentration under temperature and air oxygen, but E allowed Vit C to recover<br />its antioxidant activity and prevented Vit C microorganism contamination. These studies were performed in view to establish<br />whether L. divaricata can be used as a supplement on orange juices capable to prevent Vit C decay and microbial<br />growth.
Palabras clave: Antioxidant , Larrea Divaricata , Vitamin C , Antimicrobial
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 919.6Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/67560
DOI: https://dx.doi.org/10.4236/fns.2011.21005
URL: https://file.scirp.org/Html/5-2700019_3642.htm
Colecciones
Articulos(IQUIMEFA)
Articulos de INST.QUIMICA Y METABOLISMO DEL FARMACO (I)
Citación
Micucci, Patricia Gabriela; Alonso, Maria del Rosario; Turner, Sebastian Ariel; Davicino, Roberto Carlos; Anesini, Claudia Alejandra; Antioxidant and Antimicrobial Activities of Larrea Divaricata Cav. Aqueous Extract on Vitamin C from Natural Orange Juice; Scientific research; Food and Nutrition Sciences; 02; 01; 1-2011; 35-46
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES