Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Influence of the Ionic Strength in the Intrinsic Viscosity of Xanthan Gum. An Experimental Review

Vega, Enrique D.; Vásquez, ElenaIcon ; Diaz, Jorge R. A.; Masuelli, Martin AlbertoIcon
Fecha de publicación: 12/2015
Editorial: Science and Education Publishing
Revista: Journal of Polymer and Biopolymer Physics Chemistry
ISSN: 2373-3403
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ciencias Químicas

Resumen

This study involves the influence of ionic strength in intrinsic viscosity of xanthan gum. The best concentration of monovalent and bivalent cations chloride salts is evaluated. The salt concentration is 0.001 M for monovalent cations and 3 x 10-5 M for bivalent cations and the hydrodynamic radius is maximum for these concentrations. The minimal concentration is in the range of 0.01 to 0.1 M for different cations.
Palabras clave: Xanthan Gum , Ionic Strength , Intrinsic Viscosity , Review
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 229.3Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/66509
URL: http://pubs.sciepub.com/jpbpc/3/1/3/index.html
Colecciones
Articulos(INFAP)
Articulos de INST. DE FISICA APLICADA "DR. JORGE ANDRES ZGRABLICH"
Citación
Vega, Enrique D.; Vásquez, Elena; Diaz, Jorge R. A.; Masuelli, Martin Alberto; Influence of the Ionic Strength in the Intrinsic Viscosity of Xanthan Gum. An Experimental Review; Science and Education Publishing; Journal of Polymer and Biopolymer Physics Chemistry; 3; 1; 12-2015; 12-18
Compartir

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES