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dc.contributor.author
Aguirre, Gerardo  
dc.contributor.author
Loza, Martín  
dc.contributor.author
Gasquez, José Antonio  
dc.contributor.author
Fusco, María  
dc.contributor.author
Sosa, Angela  
dc.contributor.author
Ciuffo, Gladys Maria  
dc.contributor.author
Ciuffo, Liliana E. C.  
dc.date.available
2018-09-20T15:51:47Z  
dc.date.issued
2016-12  
dc.identifier.citation
Aguirre, Gerardo; Loza, Martín; Gasquez, José Antonio; Fusco, María; Sosa, Angela; et al.; The Potentiality of Non Timber Forest Products. Fruit Availability, Phytochemical Properties of Rosa rubiginosa L. Rose Hips; Scientific Research Publishing; American Journal of Plant Sciences; 7; 15; 12-2016; 2272-2287  
dc.identifier.issn
2158-2750  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/60426  
dc.description.abstract
We evaluated fruit availability, phytochemical characteristics and mineral content of R. rubiginosa L. rose hips, at two experimental sites in San Luis province: Potrero de los Funes-El Volcán (PF-V) and Estancia Grande (EG). Plant density was 70 plants/ha (1 ha = 10,000 m2) in PF-V and 50 plants/ha in EG. Fruit availability (DF) in fresh fruits (FF) was 4.39 kg (PF-V) and 3.10 kg (EG) during March, and decreased during June. Ascorbic acid in FF increased during ripening period, peaking on late April, early May, and diminished 75% - 85% in dried fruits. Total soluble solids in FF ranged from 32.55 to 55.20 ˚Brix. Elements Ba, Ca, Fe, K, Zn and Cu, determined by inductively coupled plasma optical emission spectrometry (ICP-OES), were significant for human health. Dried fruits maintain a high level of ascorbic acid, a characteristic added to content of mineral elements, particularly calcium content, providing an important nutritional value to R. rubiginosa rose hips.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Scientific Research Publishing  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Rosa Rubiginosa Rose Hips  
dc.subject
Fruit Chemical Contents  
dc.subject
Ascorbic Acid  
dc.subject
Mineral Elements  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
The Potentiality of Non Timber Forest Products. Fruit Availability, Phytochemical Properties of Rosa rubiginosa L. Rose Hips  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-09-20T13:36:47Z  
dc.journal.volume
7  
dc.journal.number
15  
dc.journal.pagination
2272-2287  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Aguirre, Gerardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Loza, Martín. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gasquez, José Antonio. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fusco, María. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sosa, Angela. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ciuffo, Gladys Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ciuffo, Liliana E. C.. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina  
dc.journal.title
American Journal of Plant Sciences  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.4236/ajps.2016.715200  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://file.scirp.org/Html/13-2602895_72041.htm