Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

The Potentiality of Non Timber Forest Products. Fruit Availability, Phytochemical Properties of Rosa rubiginosa L. Rose Hips

Aguirre, GerardoIcon ; Loza, Martín; Gasquez, José Antonio; Fusco, María; Sosa, Angela; Ciuffo, Gladys MariaIcon ; Ciuffo, Liliana E. C.
Fecha de publicación: 12/2016
Editorial: Scientific Research Publishing
Revista: American Journal of Plant Sciences
ISSN: 2158-2750
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ciencias Biológicas

Resumen

We evaluated fruit availability, phytochemical characteristics and mineral content of R. rubiginosa L. rose hips, at two experimental sites in San Luis province: Potrero de los Funes-El Volcán (PF-V) and Estancia Grande (EG). Plant density was 70 plants/ha (1 ha = 10,000 m2) in PF-V and 50 plants/ha in EG. Fruit availability (DF) in fresh fruits (FF) was 4.39 kg (PF-V) and 3.10 kg (EG) during March, and decreased during June. Ascorbic acid in FF increased during ripening period, peaking on late April, early May, and diminished 75% - 85% in dried fruits. Total soluble solids in FF ranged from 32.55 to 55.20 ˚Brix. Elements Ba, Ca, Fe, K, Zn and Cu, determined by inductively coupled plasma optical emission spectrometry (ICP-OES), were significant for human health. Dried fruits maintain a high level of ascorbic acid, a characteristic added to content of mineral elements, particularly calcium content, providing an important nutritional value to R. rubiginosa rose hips.
Palabras clave: Rosa Rubiginosa Rose Hips , Fruit Chemical Contents , Ascorbic Acid , Mineral Elements
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 504.8Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/60426
DOI: http://dx.doi.org/10.4236/ajps.2016.715200
URL: http://file.scirp.org/Html/13-2602895_72041.htm
Colecciones
Articulos(IMIBIO-SL)
Articulos de INST. MULTIDICIPLINARIO DE INV. BIO. DE SAN LUIS
Citación
Aguirre, Gerardo; Loza, Martín; Gasquez, José Antonio; Fusco, María; Sosa, Angela; et al.; The Potentiality of Non Timber Forest Products. Fruit Availability, Phytochemical Properties of Rosa rubiginosa L. Rose Hips; Scientific Research Publishing; American Journal of Plant Sciences; 7; 15; 12-2016; 2272-2287
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES