Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Guarner, Francisco
dc.contributor.author
Perdigon, Gabriela del Valle
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Corthier, Gérard
dc.contributor.author
Salminen, Seppo
dc.contributor.author
Koletzko, Berthold
dc.contributor.author
Morelli, Lorenzo
dc.date.available
2018-08-23T21:35:50Z
dc.date.issued
2005-06
dc.identifier.citation
Guarner, Francisco; Perdigon, Gabriela del Valle; Corthier, Gérard; Salminen, Seppo; Koletzko, Berthold; et al.; Should yoghurt cultures be considered probiotic?; Cambridge University Press; British Journal of Nutrition; 93; 6; 6-2005; 783-786
dc.identifier.issn
0007-1145
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/56926
dc.description.abstract
Probiotics are live micro-organisms that when administered in adequate amounts confer a health benefit on the host. Consumption of yoghurt has been shown to induce measurable health benefits linked to the presence of live bacteria. A number of human studies have clearly demonstrated that yoghurt containing viable bacteria (Streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii sp. bulgaricus) improves lactose digestion and eliminates symptoms of lactose intolerance. Thus, these cultures clearly fulfil the current concept of probiotics.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Cambridge University Press
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Bacteria
dc.subject
Functional Food
dc.subject
Market Regulation
dc.subject
Probiotic Definition
dc.subject.classification
Inmunología
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Medicina Básica
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Should yoghurt cultures be considered probiotic?
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-08-21T14:03:56Z
dc.identifier.eissn
1475-2662
dc.journal.volume
93
dc.journal.number
6
dc.journal.pagination
783-786
dc.journal.pais
Reino Unido
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Cambridge
dc.description.fil
Fil: Guarner, Francisco. Universidad Hospital Vall d’Hebron. Unidad de Investigación del Sistema Digestivo; España
dc.description.fil
Fil: Perdigon, Gabriela del Valle. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina
dc.description.fil
Fil: Corthier, Gérard. Institut National de la Recherche Agronomique; Francia
dc.description.fil
Fil: Salminen, Seppo. University of Turku. Functional Foods Forum. Food Development, Health Biosciences Program; Finlandia
dc.description.fil
Fil: Koletzko, Berthold. University of Munich. Metabolic Diseases and Nutrition; Alemania
dc.description.fil
Fil: Morelli, Lorenzo. Università Cattolica del Sacro Cuore; Italia
dc.journal.title
British Journal of Nutrition
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1079/BJN20051428
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.cambridge.org/core/journals/british-journal-of-nutrition/article/should-yoghurt-cultures-be-considered-probiotic/C8BDCDE1A645B0E0EA11DFB0FBA81B42
Archivos asociados