Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Should yoghurt cultures be considered probiotic?

Guarner, Francisco; Perdigon, Gabriela del ValleIcon ; Corthier, Gérard; Salminen, Seppo; Koletzko, Berthold; Morelli, Lorenzo
Fecha de publicación: 06/2005
Editorial: Cambridge University Press
Revista: British Journal of Nutrition
ISSN: 0007-1145
e-ISSN: 1475-2662
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Inmunología

Resumen

Probiotics are live micro-organisms that when administered in adequate amounts confer a health benefit on the host. Consumption of yoghurt has been shown to induce measurable health benefits linked to the presence of live bacteria. A number of human studies have clearly demonstrated that yoghurt containing viable bacteria (Streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii sp. bulgaricus) improves lactose digestion and eliminates symptoms of lactose intolerance. Thus, these cultures clearly fulfil the current concept of probiotics.
Palabras clave: Bacteria , Functional Food , Market Regulation , Probiotic Definition
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 70.31Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/56926
DOI: http://dx.doi.org/10.1079/BJN20051428
URL: https://www.cambridge.org/core/journals/british-journal-of-nutrition/article/sho
Colecciones
Articulos(CERELA)
Articulos de CENTRO DE REFERENCIA PARA LACTOBACILOS (I)
Citación
Guarner, Francisco; Perdigon, Gabriela del Valle; Corthier, Gérard; Salminen, Seppo; Koletzko, Berthold; et al.; Should yoghurt cultures be considered probiotic?; Cambridge University Press; British Journal of Nutrition; 93; 6; 6-2005; 783-786
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES