Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

The acidogenic metabolism of lactobacillus plantarum crl 681 improves sarcoplasmic protein hydrolysis during meat fermentation

Fadda, Silvina G.Icon ; Vildoza, María JoséIcon ; Vignolo, Graciela MargaritaIcon
Fecha de publicación: 16/07/2010
Editorial: Wiley Blackwell Publishing, Inc
Revista: Journal Of Muscle Foods
ISSN: 1046-0756
e-ISSN: 1745-4573
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ciencias Biológicas

Resumen

The hydrolysis of sarcoplasmic proteins during the growth of Lactobacillus plantarum CRL 681 isolated from fermented sausage was evaluated. Fermentation was carried out in a meat model system under controlled pH conditions (pH 4.0 and 6.0) at 30C for 96 h. The ability of this strain to grow and degrade soluble meat proteins at both assayed pHs was demonstrated. Results showed that sarcoplasmic protein hydrolysis at pH 4.0, as occurring during sausage fermentation, can be attributed to the combined action of acidic meat endogenous proteases, L. plantarum CRL 681 proteolytic activity and acid-induced changes arising from the bacterial fermentative metabolism. On the other hand, bacterial proteolysis was mainly involved on the hydrolytic changes observed at pH 6.0. Journal compilation.
Palabras clave: Lactic Acid Bacteria , Proteolysis , Starter Cultures , Meat
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 237.7Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/56481
DOI: https://doi.org/10.1111/j.1745-4573.2009.00202.x
URL: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1745-4573.2009.00202.x
Colecciones
Articulos(CERELA)
Articulos de CENTRO DE REFERENCIA PARA LACTOBACILOS (I)
Citación
Fadda, Silvina G.; Vildoza, María José; Vignolo, Graciela Margarita; The acidogenic metabolism of lactobacillus plantarum crl 681 improves sarcoplasmic protein hydrolysis during meat fermentation; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Journal Of Muscle Foods; 21; 3; 16-7-2010; 545-556
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES