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dc.contributor.author
Alberto, Maria Rosa  
dc.contributor.author
Arena, Mario Eduardo  
dc.contributor.author
Manca, Maria Cristina  
dc.date.available
2018-07-10T17:04:52Z  
dc.date.issued
2002-06  
dc.identifier.citation
Alberto, Maria Rosa; Arena, Mario Eduardo; Manca, Maria Cristina; A comparative survey of two analytical methods for identification and quantification of biogenic amines; Elsevier; Food Control; 13; 2; 6-2002; 125-129  
dc.identifier.issn
0956-7135  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/51605  
dc.description.abstract
Recent trends in food security are promoting an increasing search for trace compounds that can affect human health such as biogenic amines. The present paper describes a comparative study between two modified quick and simple HPLC methods for evaluating biogenic amines. In both methods biogenic amines were separated by reversed-phase chromatography. In the method with pre-column derivatization with o-phthaldialdehyde after modifications we obtained excellent results to separate and to quantify both biogenic amines and amino acids in a single run.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Amino Acids  
dc.subject
Biogenic Amines  
dc.subject
Rp-Hplc  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
A comparative survey of two analytical methods for identification and quantification of biogenic amines  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-03-06T17:03:49Z  
dc.journal.volume
13  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
125-129  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Alberto, Maria Rosa. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Arena, Mario Eduardo. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Manca, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina  
dc.journal.title
Food Control  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/S0956-7135(01)00051-2  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956713501000512