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dc.contributor.author
Ortiz, Gastón Ezequiel  
dc.contributor.author
Noseda, Diego Gabriel  
dc.contributor.author
Ponce Mora, María Clara  
dc.contributor.author
Recúpero, Matías Nicolás  
dc.contributor.author
Blasco, Martín  
dc.contributor.author
Alberto, Edgardo Omar  
dc.date.available
2018-06-22T15:10:18Z  
dc.date.issued
2016-02  
dc.identifier.citation
Ortiz, Gastón Ezequiel; Noseda, Diego Gabriel; Ponce Mora, María Clara; Recúpero, Matías Nicolás; Blasco, Martín; et al.; A Comparative Study of New Aspergillus Strains for Proteolytic Enzymes Production by Solid State Fermentation; Hindawi Limited; Enzyme Research; 2016; 2-2016; 1-11  
dc.identifier.issn
2090-0414  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/49633  
dc.description.abstract
A comparative study of the proteolytic enzymes production using twelve Aspergillus strains previously unused for this purpose was performed by solid state fermentation. A semiquantitative and quantitative evaluation of proteolytic activity were carried out using crude enzymatic extracts obtained from the fermentation cultures, finding seven strains with high and intermediate level of protease activity. Biochemical, thermodynamics, and kinetics features such as optimum pH and temperature values, thermal stability, activation energy (Ea), quotient energy (Q10), Km, and Vmax were studied in four enzymatic extracts from the selected strains that showed the highest productivity. Additionally, these strains were evaluated by zymogram analysis obtaining protease profiles with a wide range of molecular weight for each sample. From these four strains with the highest productivity, the proteolytic extract of A. sojae ATCC 20235 was shown to be an appropriate biocatalyst for hydrolysis of casein and gelatin substrates, increasing its antioxidant activities in 35% and 125%, respectively.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Hindawi Limited  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Proteasas  
dc.subject
Fermentación  
dc.subject
Hidrolisis  
dc.subject.classification
Tecnologías que involucran la identificación de ADN, proteínas y enzimas, y cómo influyen en el conjunto de enfermedades y mantenimiento del bienestar  
dc.subject.classification
Biotecnología de la Salud  
dc.subject.classification
CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD  
dc.title
A Comparative Study of New Aspergillus Strains for Proteolytic Enzymes Production by Solid State Fermentation  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-06-21T12:59:03Z  
dc.journal.volume
2016  
dc.journal.pagination
1-11  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Ortiz, Gastón Ezequiel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Noseda, Diego Gabriel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ponce Mora, María Clara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Recúpero, Matías Nicolás. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Blasco, Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Alberto, Edgardo Omar. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.journal.title
Enzyme Research  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1155/2016/3016149  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.hindawi.com/journals/er/2016/3016149/