Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Santos, Mauricio Ismael
dc.contributor.author
Gerbino, Oscar Esteban
dc.contributor.author
Tymczyszyn, Emma Elizabeth
dc.contributor.author
Gomez Zavaglia, Andrea
dc.date.available
2018-06-18T18:48:49Z
dc.date.issued
2015-07
dc.identifier.citation
Santos, Mauricio Ismael; Gerbino, Oscar Esteban; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Gomez Zavaglia, Andrea; Applications of Infrared and Raman Spectroscopies to Probiotic Investigation
; MDPI; Foods; 4; 3; 7-2015; 283-305
dc.identifier.issn
2304-8158
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/49078
dc.description.abstract
In this review, we overview the most important contributions of vibrational spectroscopy based techniques in the study of probiotics and lactic acid bacteria. First, we briefly introduce the fundamentals of these techniques, together with the main multivariate analytical tools used for spectral interpretation. Then, four main groups of applications are reported: (a) bacterial taxonomy (Subsection 4.1); (b) bacterial preservation (Subsection 4.2); (c) monitoring processes involving lactic acid bacteria and probiotics (Subsection 4.3); (d) imaging-based applications (Subsection 4.4). A final conclusion, underlying the potentialities of these techniques, is presented.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
MDPI
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Ftir
dc.subject
Nir
dc.subject
Raman Spectroscopy
dc.subject
Probiotics
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Applications of Infrared and Raman Spectroscopies to Probiotic Investigation
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-06-18T14:14:42Z
dc.journal.volume
4
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
283-305
dc.journal.pais
Suiza
dc.journal.ciudad
Basilea
dc.description.fil
Fil: Santos, Mauricio Ismael. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gerbino, Oscar Esteban. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Tymczyszyn, Emma Elizabeth. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gomez Zavaglia, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Foods
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3390/foods4030283
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.mdpi.com/2304-8158/4/3/283
Archivos asociados