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Artículo

Applications of Infrared and Raman Spectroscopies to Probiotic Investigation

Santos, Mauricio IsmaelIcon ; Gerbino, Oscar EstebanIcon ; Tymczyszyn, Emma ElizabethIcon ; Gomez Zavaglia, AndreaIcon
Fecha de publicación: 07/2015
Editorial: MDPI
Revista: Foods
ISSN: 2304-8158
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

In this review, we overview the most important contributions of vibrational spectroscopy based techniques in the study of probiotics and lactic acid bacteria. First, we briefly introduce the fundamentals of these techniques, together with the main multivariate analytical tools used for spectral interpretation. Then, four main groups of applications are reported: (a) bacterial taxonomy (Subsection 4.1); (b) bacterial preservation (Subsection 4.2); (c) monitoring processes involving lactic acid bacteria and probiotics (Subsection 4.3); (d) imaging-based applications (Subsection 4.4). A final conclusion, underlying the potentialities of these techniques, is presented.
Palabras clave: Ftir , Nir , Raman Spectroscopy , Probiotics
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Tamaño: 510.8Kb
Formato: PDF
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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/49078
DOI: http://dx.doi.org/10.3390/foods4030283
URL: http://www.mdpi.com/2304-8158/4/3/283
Colecciones
Articulos(CIDCA)
Articulos de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Articulos(SEDE CENTRAL)
Articulos de SEDE CENTRAL
Citación
Santos, Mauricio Ismael; Gerbino, Oscar Esteban; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Gomez Zavaglia, Andrea; Applications of Infrared and Raman Spectroscopies to Probiotic Investigation ; MDPI; Foods; 4; 3; 7-2015; 283-305
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