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dc.contributor.author
González Seligra, Paula Fabiana
dc.contributor.author
Medina Jaramillo, Carolina
dc.contributor.author
Fama, Lucia Mercedes
dc.contributor.author
Goyanes, Silvia Nair
dc.date.available
2018-04-03T18:49:41Z
dc.date.issued
2016-06
dc.identifier.citation
González Seligra, Paula Fabiana; Medina Jaramillo, Carolina; Fama, Lucia Mercedes; Goyanes, Silvia Nair; Data of thermal degradation and dynamic mechanical properties of starch-glycerol based films with citric acid as crosslinking agent; Elsevier Inc; Data in Brief; 7; 6-2016; 1331-1334
dc.identifier.issn
2352-3409
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/40529
dc.description.abstract
Interest in biodegradable edible films as packaging or coating has increased because their beneficial effects on foods. In particular, food products are highly dependents on thermal stability, integrity and transition process temperatures of the packaging. The present work describes a complete data of the thermal degradation and dynamic mechanical properties of starch-glycerol based films with citric acid (CA) as crosslinking agent described in the article titled: "Biodegradable and non-retrogradable eco-films based on starch-glycerol with citric acid as crosslinking agent" González Seligra et al. (2016) [1]. Data describes thermogravimetric and dynamical mechanical experiences and provides the figures of weight loss and loss tangent of the films as a function of the temperature.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
Biodegradable Edible Films
dc.subject
Citric Acid
dc.subject
Dynamic Mechanical Properties
dc.subject
Starch
dc.subject
Thermal Degradation
dc.subject.classification
Recubrimientos y Películas
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Data of thermal degradation and dynamic mechanical properties of starch-glycerol based films with citric acid as crosslinking agent
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-03-27T20:18:14Z
dc.journal.volume
7
dc.journal.pagination
1331-1334
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: González Seligra, Paula Fabiana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina
dc.description.fil
Fil: Medina Jaramillo, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fama, Lucia Mercedes. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina
dc.description.fil
Fil: Goyanes, Silvia Nair. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina
dc.journal.title
Data in Brief
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352340916302268
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.dib.2016.04.012
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