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dc.contributor.author
González Seligra, Paula Fabiana  
dc.contributor.author
Medina Jaramillo, Carolina  
dc.contributor.author
Fama, Lucia Mercedes  
dc.contributor.author
Goyanes, Silvia Nair  
dc.date.available
2018-04-03T18:49:41Z  
dc.date.issued
2016-06  
dc.identifier.citation
González Seligra, Paula Fabiana; Medina Jaramillo, Carolina; Fama, Lucia Mercedes; Goyanes, Silvia Nair; Data of thermal degradation and dynamic mechanical properties of starch-glycerol based films with citric acid as crosslinking agent; Elsevier Inc; Data in Brief; 7; 6-2016; 1331-1334  
dc.identifier.issn
2352-3409  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/40529  
dc.description.abstract
Interest in biodegradable edible films as packaging or coating has increased because their beneficial effects on foods. In particular, food products are highly dependents on thermal stability, integrity and transition process temperatures of the packaging. The present work describes a complete data of the thermal degradation and dynamic mechanical properties of starch-glycerol based films with citric acid (CA) as crosslinking agent described in the article titled: "Biodegradable and non-retrogradable eco-films based on starch-glycerol with citric acid as crosslinking agent" González Seligra et al. (2016) [1]. Data describes thermogravimetric and dynamical mechanical experiences and provides the figures of weight loss and loss tangent of the films as a function of the temperature.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
Biodegradable Edible Films  
dc.subject
Citric Acid  
dc.subject
Dynamic Mechanical Properties  
dc.subject
Starch  
dc.subject
Thermal Degradation  
dc.subject.classification
Recubrimientos y Películas  
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Data of thermal degradation and dynamic mechanical properties of starch-glycerol based films with citric acid as crosslinking agent  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-03-27T20:18:14Z  
dc.journal.volume
7  
dc.journal.pagination
1331-1334  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: González Seligra, Paula Fabiana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Medina Jaramillo, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fama, Lucia Mercedes. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Goyanes, Silvia Nair. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina  
dc.journal.title
Data in Brief  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352340916302268  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.dib.2016.04.012