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dc.contributor.author
Boiteux, Joana Jaqueline
dc.contributor.author
Soto Vargas, Verónica Carolina
dc.contributor.author
Pizzuolo, Pablo Humberto
dc.contributor.author
Lucero, Gabriela
dc.contributor.author
Silva, María Fernanda
dc.date.available
2018-02-21T19:38:51Z
dc.date.issued
2014-03
dc.identifier.citation
Boiteux, Joana Jaqueline; Soto Vargas, Verónica Carolina; Pizzuolo, Pablo Humberto; Lucero, Gabriela; Silva, María Fernanda; Phenolic characterization and antimicrobial activity of folk medicinal plant extracts for their applications in olive production; Wiley VCH Verlag; Electrophoresis; 35; 11; 3-2014; 1709-1718
dc.identifier.issn
0173-0835
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/36885
dc.description.abstract
Phytophthora spp is important in plant pathology due to the importance of the diseases it causes. In olive trees, severe damages are caused by the disease known as "dry branch" occasioned by Phytophthora nicotianae, P. citrophthora and P. palmivora. Much effort has been made to find efficient methods of control, with a low negative impact on environment. In this regard, treatment with plant extracts is a valid strategy. The aims of the present study are (i) to determine the polyphenol composition of extracts of Thymus vulgaris, Origanum vulgare, Matricaria recutita, and Larrea divaricata by CZE, (ii) correlate the analytical composition of these extracts with the inhibition on the mycelial growth, and (iii) determine the individual antimicrobial activity of the most active ingredients. A simple methodology was developed for the determination of catechin, naringenin, cinnamic acid, syringic acid, chlorogenic acid, apigenin, vanillic acid, luteolin, quercetin, and caffeic acid in plant extracts by CZE. The extraction of phenolic compounds in extract was performed by a miniaturized solid phase extraction using a home-made minicolumn packed with suitable filtering material (C18, 50 mg). The optimized analyses conditions were: 30 mM boric acid buffer, pH 9.50; capillary, 57 cm full length, 50 cm effective length, 75 μm id, hydrodynamic injection 30 mbar, 2 s; 25 kV; 25°C, detection by UV absorbance at 290 nm. Sample results suggest that phenolic composition seems to have a great influence on inhibition of pathogens. The highest inhibitions of mycelial growth were observed for cinnamic acid and naringenin. © 2014 WILEY-VCH Verlag GmbH & Co. KGaA, Weinheim.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley VCH Verlag
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Capillary Electrophoresis
dc.subject
Medicinal Plant Extracts
dc.subject
Olive
dc.subject
Phenolic Compounds
dc.subject
Phytophthora
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.subject.classification
Agricultura
dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Phenolic characterization and antimicrobial activity of folk medicinal plant extracts for their applications in olive production
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-01-03T20:01:45Z
dc.journal.volume
35
dc.journal.number
11
dc.journal.pagination
1709-1718
dc.journal.pais
Alemania
dc.journal.ciudad
Weinheim
dc.description.fil
Fil: Boiteux, Joana Jaqueline. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Ciencias Biológicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Soto Vargas, Verónica Carolina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pizzuolo, Pablo Humberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Ciencias Biológicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lucero, Gabriela. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Ciencias Biológicas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Silva, María Fernanda. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Ciencias Biológicas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.journal.title
Electrophoresis
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/elps.201300562/abstract
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/elps.201300562
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