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dc.contributor.author
Zunino, María Paula
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dc.contributor.author
Zygadlo, Julio Alberto
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dc.date.available
2018-02-19T17:32:50Z
dc.date.issued
2004-06
dc.identifier.citation
Zunino, María Paula; Zygadlo, Julio Alberto; Effect of monoterpenes on lipid oxidation in maize; Springer; Planta; 219; 2; 6-2004; 303-309
dc.identifier.issn
0032-0935
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/36720
dc.description.abstract
The monoterpenes 1,8-cineole, thymol, geraniol, menthol and camphor strongly inhibited the root growth of Zea mays L. seedlings. They induced an oxidative stress as measured by the production of malondialdehyde, conjugated dienes and peroxides. This oxidative stress depended on the length of the exposure and on the monoterpene applied. The total fatty acid content was measured and fatty acid composition was analyzed. Unsaturated fatty acids increased in the treated samples. The alcoholic and non-alcoholic monoterpenes appeared to have different modes of action.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
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dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Allelopathy
dc.subject
Fatty Acid
dc.subject
Lipid Peroxidation Products
dc.subject
Monoterpene
dc.subject
Zea
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas
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dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
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dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
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dc.title
Effect of monoterpenes on lipid oxidation in maize
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-02-14T19:30:15Z
dc.identifier.eissn
1432-2048
dc.journal.volume
219
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
303-309
dc.journal.pais
Alemania
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dc.journal.ciudad
Berlin
dc.description.fil
Fil: Zunino, María Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zygadlo, Julio Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina
dc.journal.title
Planta
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dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007/s00425-004-1216-7
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1007/s00425-004-1216-7
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