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dc.contributor.author
Massolo, Juan Facundo  
dc.contributor.author
Lemoine, María Laura  
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel  
dc.contributor.author
Concellón, Analía  
dc.contributor.author
Vicente, Ariel Roberto  
dc.date.available
2018-01-05T17:54:48Z  
dc.date.issued
2014-01  
dc.identifier.citation
Vicente, Ariel Roberto; Concellón, Analía; Chaves, Alicia Raquel; Lemoine, María Laura; Massolo, Juan Facundo; Benzyl-aminopurine (BAP) treatments delay cell wall degradation and softening, improving quality maintenance of refrigerated summer squash; Elsevier Science; Postharvest Biology and Technology; 93; 1-2014; 122-129  
dc.identifier.issn
0925-5214  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/32410  
dc.description.abstract
Round summer squash are harvested before reaching full maturity and even though they are highly perishable, fruit postharvest handling is mostly based on storage at non-chilling temperatures. Finding complementary treatments minimizing deterioration and reducing postharvest losses would be extremely useful. In this work we evaluated the effect of postharvest cytokinin (CK) treatments on refrigerated round soft rind squash. Fruit were harvested at commercial maturity and sprayed with 1 mmol L−1 benzylaminopurine (BAP) or water (control) prior to storage at 5 °C for 0, 13 or 25 days. Quality was assessed upon removal from cold storage as well as after a 2 day shelf-life period at 20 °C. CK-treated fruit showed slower deterioration and dehydration and remained firmer than the control. BAP sprays did not affect color, respiration or sugar-acid balance. The treatments prevented phenolic compound accumulation, and decreased pectin solubilization. By the end of the storage period BAP-treated squash had higher levels (45%) of tightly-bound polyuronides than untreated controls, indicating a substantial delay in cell wall dismantling. CK sprays also reduced neutral sugar solubilization from pectin-rich fractions, but no changes were found in the cross-linking glycans or cellulose. To our knowledge, this is the first work showing that CK can regulate pectin disassembly in developing fruit. Postharvest BAP sprays preventing texture deterioration may be a simple treatment to complement refrigeration of round, soft rind, summer squash.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Curcubits  
dc.subject
Cell Wall  
dc.subject
Texture  
dc.subject
Firmness  
dc.subject
Pectin  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Benzyl-aminopurine (BAP) treatments delay cell wall degradation and softening, improving quality maintenance of refrigerated summer squash  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-01-03T19:04:35Z  
dc.journal.volume
93  
dc.journal.pagination
122-129  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Massolo, Juan Facundo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lemoine, María Laura. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Concellón, Analía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vicente, Ariel Roberto. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina  
dc.journal.title
Postharvest Biology and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.postharvbio.2014.02.010  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0925521414000726