Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Contact heat transfer coefficient during double-sided cooking of hamburger patties

Wichchukit, S.; Zorrilla, SusanaIcon ; Singh, R.
Fecha de publicación: 12/2001
Editorial: Wiley Blackwell Publishing, Inc
Revista: Journal Of Food Processing And Preservation
ISSN: 0145-8892
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ingeniería Química

Resumen

Contact heat transfer coefficient values during double-sided contact cooking of hamburger patties were calculated from grill plate temperatures, patty surface temperatures, and heat flux values. The patties were cooked for 130 s using different top and bottom grill plate temperatures (171C, 191C, or 204C) and gap thicknesses between plates (10.0 mm, 10.5 mm, or 11.0 mm). Heat transfer coefficient values obtained were in the range of 250 to 650 W/m2C, depending on the cooking conditions. After reaching a maximum value, the coefficient decreased and reached an asymptotic value at the end of the cooking cycle. The maximum heat transfer coefficient values depended on top or bottom grill plates and gap thicknesses between plates. Average heat transfer coefficient values during 80 to 130 s of cooking depended on top or bottom grill plates and set grill temperatures.
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 566.2Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/30061
DOI: http://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4549.2001.tb00455.x
Colecciones
Articulos(INTEC)
Articulos de INST.DE DES.TECNOL.PARA LA IND.QUIMICA (I)
Citación
Wichchukit, S.; Zorrilla, Susana; Singh, R.; Contact heat transfer coefficient during double-sided cooking of hamburger patties; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Journal Of Food Processing And Preservation; 25; 3; 12-2001; 207-221
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES