Capítulo de Libro
Absorption of iron by intestinal cells
Título del libro: Bioaccessibility of Compounds in Foods and Byproducts
Fecha de publicación:
2025
Editorial:
Springer
ISBN:
978-1-0716-4774-5
Idioma:
Inglés
Clasificación temática:
Resumen
This chapter presents the protocols to access the absorption pathways of iron nanoparticles coated with citrus pectin. The toxicity of the encapsulates can be assessed using an in vivo model of Artemia salina. The absorption of iron can be quantified by determining ferritin values on intestinal Caco2/TC7 cells, and its internalization mechanisms, by employing inhibitors of endocytic pathways and quantifying ferritin.
Palabras clave:
iron
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Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
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Citación
Di Clemente, Natalia Andrea; Gerbino, Oscar Esteban; Hugo, Ayelen Amelia; Gomez Zavaglia, Andrea; Absorption of iron by intestinal cells; Springer; 8; 2025; 71-78
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