Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Di Clemente, Natalia Andrea
dc.contributor.author
Gerbino, Oscar Esteban
dc.contributor.author
Hugo, Ayelen Amelia
dc.contributor.author
Gomez Zavaglia, Andrea
dc.date.available
2025-09-29T10:51:32Z
dc.date.issued
2025
dc.identifier.citation
Di Clemente, Natalia Andrea; Gerbino, Oscar Esteban; Hugo, Ayelen Amelia; Gomez Zavaglia, Andrea; Absorption of iron by intestinal cells; Springer; 8; 2025; 71-78
dc.identifier.isbn
978-1-0716-4774-5
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/272099
dc.description.abstract
This chapter presents the protocols to access the absorption pathways of iron nanoparticles coated with citrus pectin. The toxicity of the encapsulates can be assessed using an in vivo model of Artemia salina. The absorption of iron can be quantified by determining ferritin values on intestinal Caco2/TC7 cells, and its internalization mechanisms, by employing inhibitors of endocytic pathways and quantifying ferritin.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
iron
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Absorption of iron by intestinal cells
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2025-09-24T12:18:37Z
dc.journal.volume
8
dc.journal.pagination
71-78
dc.journal.pais
Alemania
dc.description.fil
Fil: Di Clemente, Natalia Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gerbino, Oscar Esteban. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Hugo, Ayelen Amelia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gomez Zavaglia, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/978-1-0716-4775-2_8
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-0716-4775-2_8
dc.conicet.paginas
250
dc.source.titulo
Bioaccessibility of Compounds in Foods and Byproducts
Archivos asociados