Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Di Clemente, Natalia Andrea  
dc.contributor.author
Gerbino, Oscar Esteban  
dc.contributor.author
Hugo, Ayelen Amelia  
dc.contributor.author
Gomez Zavaglia, Andrea  
dc.date.available
2025-09-29T10:51:32Z  
dc.date.issued
2025  
dc.identifier.citation
Di Clemente, Natalia Andrea; Gerbino, Oscar Esteban; Hugo, Ayelen Amelia; Gomez Zavaglia, Andrea; Absorption of iron by intestinal cells; Springer; 8; 2025; 71-78  
dc.identifier.isbn
978-1-0716-4774-5  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/272099  
dc.description.abstract
This chapter presents the protocols to access the absorption pathways of iron nanoparticles coated with citrus pectin. The toxicity of the encapsulates can be assessed using an in vivo model of Artemia salina. The absorption of iron can be quantified by determining ferritin values on intestinal Caco2/TC7 cells, and its internalization mechanisms, by employing inhibitors of endocytic pathways and quantifying ferritin.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
iron  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Absorption of iron by intestinal cells  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2025-09-24T12:18:37Z  
dc.journal.volume
8  
dc.journal.pagination
71-78  
dc.journal.pais
Alemania  
dc.description.fil
Fil: Di Clemente, Natalia Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gerbino, Oscar Esteban. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Hugo, Ayelen Amelia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gomez Zavaglia, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/978-1-0716-4775-2_8  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-0716-4775-2_8  
dc.conicet.paginas
250  
dc.source.titulo
Bioaccessibility of Compounds in Foods and Byproducts