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dc.contributor.author
Alves, Patricia
dc.contributor.author
Coimbra, Patricia
dc.contributor.author
Ghibaudo, María Florencia

dc.contributor.author
Gomez Zavaglia, Andrea

dc.contributor.author
Simões, Pedro Nuno
dc.contributor.other
Gomez Zavaglia, Andrea

dc.date.available
2025-04-11T09:10:00Z
dc.date.issued
2021
dc.identifier.citation
Alves, Patricia; Coimbra, Patricia; Ghibaudo, María Florencia; Gomez Zavaglia, Andrea; Simões, Pedro Nuno; Nanostructures for the stabilization and delivery of lactic acid bacteria; Springer; 1; 2021; 111-120
dc.identifier.isbn
978-1-0716-1649-9
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/258490
dc.description.abstract
Probiotic microorganisms have a striking impact on human life. The advantages associated with these microorganisms are related to therapeutic effects, such as the prevention of gastrointestinal diseases, allergic reactions, and antibacterial, antimutagenic, and anticarcinogenic activity. Within this range of microorganisms, lactic acid bacteria have been used for centuries to ferment various products, which can be consumed daily and which are linked to the gastrointestinal health. The market opportunities and the resulting demands have dictated the development of a long-term protection system for probiotic bacteria. In this context, a protocol that allows the encapsulation of bacteria with and/or without fructo-oligosaccharides as prebiotic ingredient is described. The encapsulation is based on the layer-by-layer method, which consists of depositing several layers of polyelectrolyte with different and alternating surface charges on a substrate, i.e., the bacteria surface.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer

dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Nanoestructuras
dc.subject
Lactic acid bacteria
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Nanostructures for the stabilization and delivery of lactic acid bacteria
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2025-02-12T14:52:53Z
dc.journal.volume
1
dc.journal.pagination
111-120
dc.journal.pais
Estados Unidos

dc.journal.ciudad
New York
dc.description.fil
Fil: Alves, Patricia. Universidad de Coimbra; Portugal
dc.description.fil
Fil: Coimbra, Patricia. Universidad de Coimbra; Portugal
dc.description.fil
Fil: Ghibaudo, María Florencia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gomez Zavaglia, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Simões, Pedro Nuno. Universidad de Coimbra; Portugal
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-0716-1649-9_11
dc.conicet.paginas
200
dc.source.titulo
Basic Protocols in Encapsulation of Food Ingredients
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