Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Monteoliva, Mariela Inés
dc.contributor.author
Valetti, Lucio
dc.contributor.author
Taurian, Tania
dc.contributor.author
Crociara, Clara Sonia
dc.contributor.author
Guzzo, Maria Carla
dc.contributor.other
Jimenez Lopez, Jose Carlos
dc.contributor.other
Clemente, Alfonso
dc.date.available
2024-10-29T15:39:21Z
dc.date.issued
2022
dc.identifier.citation
Monteoliva, Mariela Inés; Valetti, Lucio; Taurian, Tania; Crociara, Clara Sonia; Guzzo, Maria Carla; Synthetic communities of bacterial endophytes to improve the quality and yield of legume crops; IntechOpen; 2022; 1-21
dc.identifier.isbn
978-1-83969-491-2
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/246735
dc.description.abstract
Plant-associated microbiomes confer fitness advantages to the plant host by growth promotion through different mechanisms including nutrient uptake, phytohormones production, resistance to pathogens, and stress tolerance. These effects of the potentially beneficial microbes have been used in a diversity ofbiotechnological approaches to improve crop performance applying individual bacterial cultures. However, healthy plants host a diversity of microorganisms(microbiota). Next-generation sequencing technologies have offered insights intothe relative abundances of different phylogenetic groups in a community and the metabolic and physiological potential of its members. In the last decade, researchershave started to explore the possibilities to use temporal and functional combinations of those bacteria in the form of synthetic communities. In this chapter, we reviewthe benefits of using endophytic bacteria in legumes, the available methodological approaches to study the effects of bacterial communities, and the most recent findingsusing synthetic communities to improve the performance of legume crops.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
IntechOpen
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Endophytic bacteria
dc.subject
Legumes
dc.subject
Plant protection
dc.subject
Sustentability
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Synthetic communities of bacterial endophytes to improve the quality and yield of legume crops
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2023-07-07T18:35:46Z
dc.journal.pagination
1-21
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Monteoliva, Mariela Inés. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigaciones Agropecuarias. Unidad de Estudios Agropecuarios - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Unidad de Estudios Agropecuarios; Argentina
dc.description.fil
Fil: Valetti, Lucio. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigaciones Agropecuarias. Instituto de Patología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Ciencias Naturales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Taurian, Tania. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigaciones Agrobiotecnológicas. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones Agrobiotecnológicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Crociara, Clara Sonia. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigaciones Agropecuarias. Instituto de Patología Vegetal; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Guzzo, Maria Carla. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigaciones Agropecuarias. Unidad de Estudios Agropecuarios - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Unidad de Estudios Agropecuarios; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.intechopen.com/chapters/80641
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.94734
dc.conicet.paginas
480
dc.source.titulo
Legumes Research
Archivos asociados