Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Monteoliva, Mariela Inés  
dc.contributor.author
Valetti, Lucio  
dc.contributor.author
Taurian, Tania  
dc.contributor.author
Crociara, Clara Sonia  
dc.contributor.author
Guzzo, Maria Carla  
dc.contributor.other
Jimenez Lopez, Jose Carlos  
dc.contributor.other
Clemente, Alfonso  
dc.date.available
2024-10-29T15:39:21Z  
dc.date.issued
2022  
dc.identifier.citation
Monteoliva, Mariela Inés; Valetti, Lucio; Taurian, Tania; Crociara, Clara Sonia; Guzzo, Maria Carla; Synthetic communities of bacterial endophytes to improve the quality and yield of legume crops; IntechOpen; 2022; 1-21  
dc.identifier.isbn
978-1-83969-491-2  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/246735  
dc.description.abstract
Plant-associated microbiomes confer fitness advantages to the plant host by growth promotion through different mechanisms including nutrient uptake, phytohormones production, resistance to pathogens, and stress tolerance. These effects of the potentially beneficial microbes have been used in a diversity ofbiotechnological approaches to improve crop performance applying individual bacterial cultures. However, healthy plants host a diversity of microorganisms(microbiota). Next-generation sequencing technologies have offered insights intothe relative abundances of different phylogenetic groups in a community and the metabolic and physiological potential of its members. In the last decade, researchershave started to explore the possibilities to use temporal and functional combinations of those bacteria in the form of synthetic communities. In this chapter, we reviewthe benefits of using endophytic bacteria in legumes, the available methodological approaches to study the effects of bacterial communities, and the most recent findingsusing synthetic communities to improve the performance of legume crops.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
IntechOpen  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Endophytic bacteria  
dc.subject
Legumes  
dc.subject
Plant protection  
dc.subject
Sustentability  
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Synthetic communities of bacterial endophytes to improve the quality and yield of legume crops  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2023-07-07T18:35:46Z  
dc.journal.pagination
1-21  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Monteoliva, Mariela Inés. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigaciones Agropecuarias. Unidad de Estudios Agropecuarios - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Unidad de Estudios Agropecuarios; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Valetti, Lucio. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigaciones Agropecuarias. Instituto de Patología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Ciencias Naturales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Taurian, Tania. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigaciones Agrobiotecnológicas. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones Agrobiotecnológicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Crociara, Clara Sonia. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigaciones Agropecuarias. Instituto de Patología Vegetal; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Guzzo, Maria Carla. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigaciones Agropecuarias. Unidad de Estudios Agropecuarios - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Unidad de Estudios Agropecuarios; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.intechopen.com/chapters/80641  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.94734  
dc.conicet.paginas
480  
dc.source.titulo
Legumes Research