Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Synthetic communities of bacterial endophytes to improve the quality and yield of legume crops

Título del libro: Legumes Research

Monteoliva, Mariela InésIcon ; Valetti, LucioIcon ; Taurian, TaniaIcon ; Crociara, Clara SoniaIcon ; Guzzo, Maria CarlaIcon
Otros responsables: Jimenez Lopez, Jose Carlos; Clemente, Alfonso
Fecha de publicación: 2022
Editorial: IntechOpen
ISBN: 978-1-83969-491-2
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Biología Celular, Microbiología

Resumen

Plant-associated microbiomes confer fitness advantages to the plant host by growth promotion through different mechanisms including nutrient uptake, phytohormones production, resistance to pathogens, and stress tolerance. These effects of the potentially beneficial microbes have been used in a diversity ofbiotechnological approaches to improve crop performance applying individual bacterial cultures. However, healthy plants host a diversity of microorganisms(microbiota). Next-generation sequencing technologies have offered insights intothe relative abundances of different phylogenetic groups in a community and the metabolic and physiological potential of its members. In the last decade, researchershave started to explore the possibilities to use temporal and functional combinations of those bacteria in the form of synthetic communities. In this chapter, we reviewthe benefits of using endophytic bacteria in legumes, the available methodological approaches to study the effects of bacterial communities, and the most recent findingsusing synthetic communities to improve the performance of legume crops.
Palabras clave: Endophytic bacteria , Legumes , Plant protection , Sustentability
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 1.160Mb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/246735
URL: https://www.intechopen.com/chapters/80641
DOI: http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.94734
Colecciones
Capítulos de libros (UDEA)
Capítulos de libros de UNIDAD DE ESTUDIOS AGROPECUARIOS
Citación
Monteoliva, Mariela Inés; Valetti, Lucio; Taurian, Tania; Crociara, Clara Sonia; Guzzo, Maria Carla; Synthetic communities of bacterial endophytes to improve the quality and yield of legume crops; IntechOpen; 2022; 1-21
Compartir
Altmétricas
 

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Soybean Seed Compounds as Natural Health Protectors
    Título del libro: Legumes Research
    Giezi Boldrini, Gabriel; Martin Molinero, Glenda Daniela ; Perez Chaca, Maria Veronica; Gomez, Nidia Noemí; Alvarez, Silvina Monica - Otros responsables: Jimenez Lopez Jose Carlos Clemente, Alfonso - (IntechOpen, 2021)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES