Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Deladino, Lorena

dc.contributor.author
Navarro, Alba Sofia del Rosario

dc.contributor.author
Martino, Miriam Nora

dc.contributor.other
Lupano, Maria Cecilia
dc.date.available
2024-09-13T13:11:42Z
dc.date.issued
2007
dc.identifier.citation
Deladino, Lorena; Navarro, Alba Sofia del Rosario; Martino, Miriam Nora; Encapsulation of active compounds: ionic gelation and co-crystallization as case studies; Research Signpost; 2007; 125-157
dc.identifier.isbn
978-81-308-0197-1
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/244229
dc.description.abstract
Food industries aim safety, eating quality, sensory attributes, stability in distribution and storage, minimal processing in preparation and health prevention. Encapsulation has been defined as the technology of packaging solid, liquid and gaseous materials in small capsules that release their contents at controlled rates over prolonged periods of time. Encapsulation in food applications can be employed to solve formulation problems arising from a limited chemical or physical stability of the active ingredient, an incompatibility between active ingredient and food matrix, or to control the release of a sensory active compound or the bioavailability of a nutrient. Focused on the active agents, the most common solutions and strategies used in encapsulation field were analyzed. Besides, two case studies illustrated the use of some characterization techniques important for product stability and processing optimization: co-crystallization to improve handling of calcium and magnesium salts and lyophilized yerba mate (Ilex paraguariensis) extract and ionic gelation and complex coacervation to protect antioxidants.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Research Signpost
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ENCAPSULATION
dc.subject
COCRYSTALLIZATION
dc.subject
IONIC GELATION
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Encapsulation of active compounds: ionic gelation and co-crystallization as case studies
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2024-08-05T13:28:04Z
dc.journal.pagination
125-157
dc.journal.pais
India

dc.journal.ciudad
Kerala
dc.description.fil
Fil: Deladino, Lorena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Navarro, Alba Sofia del Rosario. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Martino, Miriam Nora. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.cabidigitallibrary.org/action/doSearch?do=Functional+properties+of+food+components
dc.conicet.paginas
157
dc.source.titulo
Functional Properties of Food Components
Archivos asociados