Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Barros, Germán Gustavo  
dc.contributor.author
García, Daiana  
dc.contributor.author
Oviedo, S.  
dc.contributor.author
Ramirez, Maria Laura  
dc.contributor.author
Torres, Adriana Mabel  
dc.contributor.author
Chulze, Sofia Noemi  
dc.date.available
2024-08-12T11:54:50Z  
dc.date.issued
2008-08  
dc.identifier.citation
Barros, Germán Gustavo; García, Daiana; Oviedo, S.; Ramirez, Maria Laura; Torres, Adriana Mabel; et al.; Deoxynivalenol and nivalenol analysis in soybean and soy flour; Wageningen Academic Publishers; World Mycotoxin Journal; 1; 3; 8-2008; 263-266  
dc.identifier.issn
1875-0710  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/242246  
dc.description.abstract
A rapid and accurate method of quantifying deoxynivalenol (DON) and nivalenol (NIV) in soybean and soy flour is described. The samples were extracted with acetonitrile:water (84:16, v/v) and cleaned through a solid phase extraction (SPE) column. The mycotoxins were separated, detected and quantified by reversed-phase high performance liquid chromatography (HPLC) with UV detection (220 nm) using water:methanol (88:12, v/v) as mobile phase. Characteristics of this in-house method such as accuracy, precision and detection and quantification limits were defined by means of a recovery test with spiked soybean and soy flour samples. The detection limit (LOD) was 0.1 μg/g for DON and 0.2 μg/g for NIV, based on a signal-noise ratio 3:1. Quantification limit (LOQ) was established as three times the detection limit.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wageningen Academic Publishers  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Soybean  
dc.subject
Trichothecenes  
dc.subject
Deoxynivalenol  
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Deoxynivalenol and nivalenol analysis in soybean and soy flour  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2024-08-07T11:14:00Z  
dc.identifier.eissn
1875-0796  
dc.journal.volume
1  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
263-266  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Wageningen  
dc.description.fil
Fil: Barros, Germán Gustavo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: García, Daiana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Oviedo, S.. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ramirez, Maria Laura. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Torres, Adriana Mabel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Chulze, Sofia Noemi. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología; Argentina  
dc.journal.title
World Mycotoxin Journal  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.wageningenacademic.com/doi/10.3920/WMJ2008.1052  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3920/WMJ2008.1052