Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Deoxynivalenol and nivalenol analysis in soybean and soy flour

Barros, Germán GustavoIcon ; García, DaianaIcon ; Oviedo, S.; Ramirez, Maria LauraIcon ; Torres, Adriana MabelIcon ; Chulze, Sofia NoemiIcon
Fecha de publicación: 08/2008
Editorial: Wageningen Academic Publishers
Revista: World Mycotoxin Journal
ISSN: 1875-0710
e-ISSN: 1875-0796
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Biología Celular, Microbiología

Resumen

A rapid and accurate method of quantifying deoxynivalenol (DON) and nivalenol (NIV) in soybean and soy flour is described. The samples were extracted with acetonitrile:water (84:16, v/v) and cleaned through a solid phase extraction (SPE) column. The mycotoxins were separated, detected and quantified by reversed-phase high performance liquid chromatography (HPLC) with UV detection (220 nm) using water:methanol (88:12, v/v) as mobile phase. Characteristics of this in-house method such as accuracy, precision and detection and quantification limits were defined by means of a recovery test with spiked soybean and soy flour samples. The detection limit (LOD) was 0.1 μg/g for DON and 0.2 μg/g for NIV, based on a signal-noise ratio 3:1. Quantification limit (LOQ) was established as three times the detection limit.
Palabras clave: Soybean , Trichothecenes , Deoxynivalenol
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 243.6Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/242246
URL: https://www.wageningenacademic.com/doi/10.3920/WMJ2008.1052
DOI: http://dx.doi.org/10.3920/WMJ2008.1052
Colecciones
Articulos(CCT - CORDOBA)
Articulos de CTRO.CIENTIFICO TECNOL.CONICET - CORDOBA
Citación
Barros, Germán Gustavo; García, Daiana; Oviedo, S.; Ramirez, Maria Laura; Torres, Adriana Mabel; et al.; Deoxynivalenol and nivalenol analysis in soybean and soy flour; Wageningen Academic Publishers; World Mycotoxin Journal; 1; 3; 8-2008; 263-266
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES