Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Gómez Pamies, Laura Cecilia  
dc.contributor.author
Bianchi, María Agostina  
dc.contributor.author
Farco, Andrea Paola  
dc.contributor.author
Vazquez, Raimundo Damian  
dc.contributor.author
Benitez, Elisa Ines  
dc.date.available
2024-07-11T13:55:30Z  
dc.date.issued
2024-04  
dc.identifier.citation
Gómez Pamies, Laura Cecilia; Bianchi, María Agostina; Farco, Andrea Paola; Vazquez, Raimundo Damian; Benitez, Elisa Ines; Improving craft beer style classification through physicochemical determination and the application of deep learning techniques; Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos; Ciência e Tecnologia de Alimentos; 44; 4-2024; 1-7  
dc.identifier.issn
0101-2061  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/239655  
dc.description.abstract
The consumption of craft beer at fairs and festivals is a phenomenon that keeps growing in the world. For this reason, it is important to control the quality characteristics of the different styles. This study aimed to analyze the different styles of beer, classify them according to their physicochemical parameters, and propose a predictive pattern-based model known as deep learning that best defines the styles that are presented at festivals. Physicochemical analyses of final gravity, color, alcohol, bitterness, and α-acids were carried out on eight styles of beer. The first four parameters are those that characterize the styles according to the Beer Judge Certification Program style guide. The incorporation of the α-acid determination allowed a more realistic classification that considers the brewers’ new tendencies. This study will lay the foundations to improve local recipes, implement standardization, and provide training to local brewers.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/  
dc.subject
PHYSICOCHEMICAL ATTRIBUTES  
dc.subject
BEER  
dc.subject
PREDICTIVE ANALYSIS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Improving craft beer style classification through physicochemical determination and the application of deep learning techniques  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2024-07-10T14:46:40Z  
dc.identifier.eissn
1678-457X  
dc.journal.volume
44  
dc.journal.pagination
1-7  
dc.journal.pais
Brasil  
dc.journal.ciudad
Rio de Janeiro  
dc.description.fil
Fil: Gómez Pamies, Laura Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bianchi, María Agostina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Básica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Ciencias Exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Básica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Farco, Andrea Paola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Básica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Ciencias Exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Básica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vazquez, Raimundo Damian. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Reg. Resistencia; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Benitez, Elisa Ines. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Básica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Ciencias Exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Básica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina  
dc.journal.title
Ciência e Tecnologia de Alimentos  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://fstjournal.com.br/revista/article/view/71  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.5327/fst.00071