Evento
Paprika extracts (capsicum annuum) from the north of argentine inhibits the virulence of escherichia coli strains
Tipo del evento:
Reunión
Nombre del evento:
LXII Reunión Científica de la Sociedad Argentina de Investigación Clínica; LIII Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Investigación Bioquímica y Biología Molecular; LXV Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Inmunología; Reunión de la Sociedad Argentina de Andrología; XLVI Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Biofísica ; XLIX Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Farmacología Experimental; Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Fisiología; Reunión de la Sociedad Argentina de Hematología y XXIX Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Protozoología
Fecha del evento:
13/11/2017
Institución Organizadora:
Sociedad Argentina de Investigación Clínica;
Sociedad Argentina de Investigación Bioquímica y Biología Molecular;
Sociedad Argentina de Inmunología;
Sociedad Argentina de Andrologia;
Sociedad Argentina de Biofísica;
Sociedad Argentina de Biologia;
Sociedad Argentina de Farmacología Experimental;
Sociedad Argentina de Fisiologia;
Sociedad Argentina de Protozoologia;
Título de la revista:
Medicina
Editorial:
Fundación Revista Medicina
ISSN:
1669-9106
Idioma:
Inglés
Clasificación temática:
Resumen
The production of protective biofilm (B) and the ability to move dueswarming motility, suggest to Escherichia coli as an important concernin the food industry. Nowadays, the controls of food spoilageinvolve chemical preservatives. However, these compounds are potentiallytoxic. For this reason, spices, generally recognized as safeproducts, are promising alternatives. The aim of this work was to determinethe anti-virulence properties of extracts (E) of paprika (Capsicumannuum) against two strains of E. coli ATCC 35218 and afood isolate LHICA S58. Their inhibition of B was determined by thecrystal violet staining and its metabolism using the MTT assay. Theeffect of E against the bacterial swarming was investigated using theswarm agar method. Five E was obtained: hexane (EH), chloroform(EC), ethyl acetate (EEA), methanol (EM) and total methanol (ETM).The E. coli ATCC 35218 biofilm formation at 24 h was inhibited 86%by the presence of 100 μg/ml of EH. However, nearly all the extractswere able to inhibit the biofilm formation of E. coli LHICA S58, at alower concentration (10 μg / ml). Concerning to the metabolic activityof B cells, for E. coli ATCC, at 10 μg/ml, EH and EC showedsignificant inhibition (p<0.05) and at 100 μg/ml all the extracts hadsignificant activities, above all EH 52% and EC 47%. Against E. coliLHICA all the E at both concentrations showed significant inhibitions(p<0.05) higher than 20%, mainly at 10 μg/ml the EC 40%, EH 36%,and ETM 35%. In addition, the motility of the bacteria was 44% diminishedby 200 μg/ml of EH in the culture collection strain as wellas, 11% and 12% by EC and EM, respectively, in the isolate fromfood. Paprika used as a seasoning and flavoring in several foods isable to control virulence E. coli and could be considered as a promisingnatural preservative and food industry sanitizer.
Palabras clave:
PAPRIKA
,
VIRULENCE
,
ESCHERICHIA COLI
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Citación
Paprika extracts (capsicum annuum) from the north of argentine inhibits the virulence of escherichia coli strains; LXII Reunión Científica de la Sociedad Argentina de Investigación Clínica; LIII Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Investigación Bioquímica y Biología Molecular; LXV Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Inmunología; Reunión de la Sociedad Argentina de Andrología; XLVI Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Biofísica ; XLIX Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Farmacología Experimental; Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Fisiología; Reunión de la Sociedad Argentina de Hematología y XXIX Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Protozoología; Ciudad Autónoma de Buenos Aries; Argentina; 2017; 558-558
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