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dc.date.available
2024-05-13T10:06:23Z  
dc.identifier.citation
Dini, Cecilia; Rosell, Cristina; Arancibia Soria, Mirari Yosune; (2024): Composition, morphology and thermal properties of commercial sarch samples from cassava (Manihot esculenta) and achira (Canna indica). Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. (dataset). http://hdl.handle.net/11336/235172  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/235172  
dc.description.abstract
This study compares the composition, morphology and thermal properties of two commercial sarch samples, one from cassava (Manihot esculenta) (Karay®, Zico S.C.C., Pifo, Ecuador), purchased in a supermarket, and the other from achira (Canna indica) purchased in a local street market in Ambato, Ecuador, which was extracted by artisanal means.  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.title
Composition, morphology and thermal properties of commercial sarch samples from cassava (Manihot esculenta) and achira (Canna indica)  
dc.type
dataset  
dc.date.updated
2024-05-13T09:56:09Z  
dc.description.fil
Fil: Dini, Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rosell, Cristina. University of Manitoba; Canadá  
dc.description.fil
Fil: Arancibia Soria, Mirari Yosune. Universidad Técnica de Ambato; Ecuador  
dc.datacite.PublicationYear
2024  
dc.datacite.Creator
Dini, Cecilia  
dc.datacite.Creator
Rosell, Cristina  
dc.datacite.Creator
Arancibia Soria, Mirari Yosune  
dc.datacite.affiliation
Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos  
dc.datacite.affiliation
University of Manitoba  
dc.datacite.affiliation
Universidad Técnica de Ambato  
dc.datacite.publisher
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas  
dc.datacite.subject
Alimentos y Bebidas  
dc.datacite.subject
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.datacite.subject
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.datacite.date
01/09/2022-28/02/2023  
dc.datacite.DateType
Recolectado  
dc.datacite.language
eng  
dc.datacite.version
1.0  
dc.datacite.FundingReference
CSIC  
dc.datacite.FundingReference
Programa BEC.AR  
dc.datacite.FunderName
Consejo Superior de Investigaciones Científicas  
dc.datacite.FunderName
Ministerio de Educacion  
dc.subject.keyword
Achira  
dc.subject.keyword
Cassava  
dc.subject.keyword
Canna indica  
dc.subject.keyword
starch  
dc.subject.keyword
DSC  
dc.subject.keyword
SEM  
dc.subject.keyword
Chemical composition  
dc.subject.keyword
Manihot esculenta  
dc.datacite.resourceTypeGeneral
dataset  
dc.conicet.datoinvestigacionid
16173  
dc.datacite.awardTitle
CSIC  
dc.datacite.awardTitle
Beca para estancias cortas BEC.AR  
dc.datacite.geolocation
UNIVERSIDAD TECNICA DE AMBATO  
dc.datacite.geolocation
Valencia  
dc.datacite.formatedDate
2022-2023