Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.date.available
2024-05-13T10:06:23Z
dc.identifier.citation
Dini, Cecilia; Rosell, Cristina; Arancibia Soria, Mirari Yosune; (2024): Composition, morphology and thermal properties of commercial sarch samples from cassava (Manihot esculenta) and achira (Canna indica). Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. (dataset). http://hdl.handle.net/11336/235172
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/235172
dc.description.abstract
This study compares the composition, morphology and thermal properties of two commercial sarch samples, one from cassava (Manihot esculenta) (Karay®, Zico S.C.C., Pifo, Ecuador), purchased in a supermarket, and the other from achira (Canna indica) purchased in a local street market in Ambato, Ecuador, which was extracted by artisanal means.
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.title
Composition, morphology and thermal properties of commercial sarch samples from cassava (Manihot esculenta) and achira (Canna indica)
dc.type
dataset
dc.date.updated
2024-05-13T09:56:09Z
dc.description.fil
Fil: Dini, Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rosell, Cristina. University of Manitoba; Canadá
dc.description.fil
Fil: Arancibia Soria, Mirari Yosune. Universidad Técnica de Ambato; Ecuador
dc.datacite.PublicationYear
2024
dc.datacite.Creator
Dini, Cecilia
dc.datacite.Creator
Rosell, Cristina
dc.datacite.Creator
Arancibia Soria, Mirari Yosune
dc.datacite.affiliation
Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos
dc.datacite.affiliation
University of Manitoba
dc.datacite.affiliation
Universidad Técnica de Ambato
dc.datacite.publisher
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
dc.datacite.subject
Alimentos y Bebidas
dc.datacite.subject
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.datacite.subject
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.datacite.date
01/09/2022-28/02/2023
dc.datacite.DateType
Recolectado
dc.datacite.language
eng
dc.datacite.version
1.0
dc.datacite.FundingReference
CSIC
dc.datacite.FundingReference
Programa BEC.AR
dc.datacite.FunderName
Consejo Superior de Investigaciones Científicas
dc.datacite.FunderName
Ministerio de Educacion
dc.subject.keyword
Achira
dc.subject.keyword
Cassava
dc.subject.keyword
Canna indica
dc.subject.keyword
starch
dc.subject.keyword
DSC
dc.subject.keyword
SEM
dc.subject.keyword
Chemical composition
dc.subject.keyword
Manihot esculenta
dc.datacite.resourceTypeGeneral
dataset
dc.conicet.datoinvestigacionid
16173
dc.datacite.awardTitle
CSIC
dc.datacite.awardTitle
Beca para estancias cortas BEC.AR
dc.datacite.geolocation
UNIVERSIDAD TECNICA DE AMBATO
dc.datacite.geolocation
Valencia
dc.datacite.formatedDate
2022-2023
Archivos del conjunto de datos
Archivo
Notas de uso
Tamaño