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dc.date.available
2024-05-10T12:01:21Z  
dc.identifier.citation
Figueroa Paredes, Danilo Alexander; Assof Roa, Mariela Vanesa; Sánchez, Ramiro Julián; Sari, Santiago Eduardo; Catania, Anibal Alejandro; Fanzone, Martín Leandro; Espinosa, Hector Jose Maria; (2024): Batch experiments of pervaporation involved in the partial dealcoholization of Malbec wine. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. (dataset). http://hdl.handle.net/11336/235074  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/235074  
dc.description.abstract
Pervaporation experiments of binary ethanol-water mixtures with a PDMS membrane were accomplished by duplicate. In each experiment, an initial solution of 550 g with ethanol mass fractions of 0.084 and 0.117 was employed. Under a permeate pressure of 0.013 bar, three permeate samples were collected at intervals of 25, 35, 40, and 60 minutes, corresponding to operating temperatures of 30, 35, 40 and 45 °C, respectively. Partial dealcoholization experiments at lab scale were run with the pervaporation setup (28 cm2) operated at a permeate pressure of 0.013 bar and at three different temperatures; i.e. 35, 40 and 45°C. In all cases, the feed to the process consisted of 550 g of a Malbec wine with an alcohol content of 14.8% v/v. Two types of runs were carried out: i) simple runs to build a conceptual model of the process and ii) repetitions to accumulate an adequate volume of partially dealcoholized wine (10.5% v/v).  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.title
Batch experiments of pervaporation involved in the partial dealcoholization of Malbec wine  
dc.type
dataset  
dc.date.updated
2024-05-10T11:29:30Z  
dc.description.fil
Fil: Figueroa Paredes, Danilo Alexander. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Assof Roa, Mariela Vanesa. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Aromas y Sustancias Naturales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sánchez, Ramiro Julián. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sari, Santiago Eduardo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Catania, Anibal Alejandro. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fanzone, Martín Leandro. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Aromas y Sustancias Naturales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Espinosa, Hector Jose Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química; Argentina  
dc.datacite.PublicationYear
2024  
dc.datacite.Creator
Figueroa Paredes, Danilo Alexander  
dc.datacite.Creator
Assof Roa, Mariela Vanesa  
dc.datacite.Creator
Sánchez, Ramiro Julián  
dc.datacite.Creator
Sari, Santiago Eduardo  
dc.datacite.Creator
Catania, Anibal Alejandro  
dc.datacite.Creator
Fanzone, Martín Leandro  
dc.datacite.Creator
Espinosa, Hector Jose Maria  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño  
dc.datacite.affiliation
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Aromas y Sustancias Naturales  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño  
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química  
dc.datacite.affiliation
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan  
dc.datacite.affiliation
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan  
dc.datacite.affiliation
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Aromas y Sustancias Naturales  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño  
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química  
dc.datacite.publisher
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas  
dc.datacite.subject
Ingeniería de Procesos Químicos  
dc.datacite.subject
Ingeniería Química  
dc.datacite.subject
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.datacite.date
01/04/2022-01/09/2022  
dc.datacite.DateType
Recolectado  
dc.datacite.language
eng  
dc.datacite.version
1.0  
dc.datacite.description
Pervaporation runs in Celfa P-28 unit with PDMS membrane from Pervatech  
dc.datacite.DescriptionType
Métodos  
dc.datacite.FundingReference
PIP 779  
dc.datacite.FunderName
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas  
dc.relationtype.isSourceOf
https://ri.conicet.gov.ar/handle/11336/232594  
dc.subject.keyword
WINE DEALCOHOLIZATION  
dc.subject.keyword
PERVAPORATION  
dc.datacite.resourceTypeGeneral
dataset  
dc.conicet.datoinvestigacionid
15973  
dc.datacite.awardTitle
Conceptual design of membrane-based hybrid processes  
dc.datacite.geolocation
INGAR: -31.637491306974795, -60.68772527501917  
dc.datacite.formatedDate
2022