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dc.date.available
2024-05-10T12:01:21Z
dc.identifier.citation
Figueroa Paredes, Danilo Alexander; Assof Roa, Mariela Vanesa; Sánchez, Ramiro Julián; Sari, Santiago Eduardo; Catania, Anibal Alejandro; Fanzone, Martín Leandro; Espinosa, Hector Jose Maria; (2024): Batch experiments of pervaporation involved in the partial dealcoholization of Malbec wine. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. (dataset). http://hdl.handle.net/11336/235074
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/235074
dc.description.abstract
Pervaporation experiments of binary ethanol-water mixtures with a PDMS membrane were accomplished by duplicate. In each experiment, an initial solution of 550 g with ethanol mass fractions of 0.084 and 0.117 was employed. Under a permeate pressure of 0.013 bar, three permeate samples were collected at intervals of 25, 35, 40, and 60 minutes, corresponding to operating temperatures of 30, 35, 40 and 45 °C, respectively. Partial dealcoholization experiments at lab scale were run with the pervaporation setup (28 cm2) operated at a permeate pressure of 0.013 bar and at three different temperatures; i.e. 35, 40 and 45°C. In all cases, the feed to the process consisted of 550 g of a Malbec wine with an alcohol content of 14.8% v/v. Two types of runs were carried out: i) simple runs to build a conceptual model of the process and ii) repetitions to accumulate an adequate volume of partially dealcoholized wine (10.5% v/v).
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.title
Batch experiments of pervaporation involved in the partial dealcoholization of Malbec wine
dc.type
dataset
dc.date.updated
2024-05-10T11:29:30Z
dc.description.fil
Fil: Figueroa Paredes, Danilo Alexander. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño; Argentina
dc.description.fil
Fil: Assof Roa, Mariela Vanesa. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Aromas y Sustancias Naturales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sánchez, Ramiro Julián. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sari, Santiago Eduardo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan; Argentina
dc.description.fil
Fil: Catania, Anibal Alejandro. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fanzone, Martín Leandro. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Aromas y Sustancias Naturales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Espinosa, Hector Jose Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química; Argentina
dc.datacite.PublicationYear
2024
dc.datacite.Creator
Figueroa Paredes, Danilo Alexander
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Assof Roa, Mariela Vanesa
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Sánchez, Ramiro Julián
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Sari, Santiago Eduardo
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Catania, Anibal Alejandro
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Fanzone, Martín Leandro
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Espinosa, Hector Jose Maria
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Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño
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Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Aromas y Sustancias Naturales
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Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño
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Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química
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Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan
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Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan
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Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Aromas y Sustancias Naturales
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Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño
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Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química
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dc.datacite.publisher
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
dc.datacite.subject
Ingeniería de Procesos Químicos
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dc.datacite.subject
Ingeniería Química
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dc.datacite.subject
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
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dc.datacite.date
01/04/2022-01/09/2022
dc.datacite.DateType
Recolectado
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dc.datacite.language
eng
dc.datacite.version
1.0
dc.datacite.description
Pervaporation runs in Celfa P-28 unit with PDMS membrane from Pervatech
dc.datacite.DescriptionType
Métodos
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dc.datacite.FundingReference
PIP 779
dc.datacite.FunderName
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
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dc.relationtype.isSourceOf
https://ri.conicet.gov.ar/handle/11336/232594
dc.subject.keyword
WINE DEALCOHOLIZATION
dc.subject.keyword
PERVAPORATION
dc.datacite.resourceTypeGeneral
dataset
dc.conicet.datoinvestigacionid
15973
dc.datacite.awardTitle
Conceptual design of membrane-based hybrid processes
dc.datacite.geolocation
INGAR: -31.637491306974795, -60.68772527501917
dc.datacite.formatedDate
2022
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