Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Extreme thermal resistance of phages isolated from dairy samples: updating traditional phage detection methodologies

Capra, María LujánIcon ; Neve, Horst; Sorati, Pamela; Atamer, Zeynep; Hinrichs, Jörg; Heller, Knut; Quiberoni, Andrea del LujanIcon
Fecha de publicación: 06/2013
Editorial: Elsevier
Revista: International Dairy Journal
ISSN: 0958-6946
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

Starter culture failures due to bacteriophage attacks reduce product quality and may cause financial losses. It was the aim of this work to revise and update the Standard IDF microbiological methodology for phage detection which includes a mandatory control, treated for 15 min at 90 ºC for discrimination of phage- and non-phage inhibitors. Phages specific for Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus casei and Lactobacillus paracasei were investigated to establish a reliable heat-treatment for the processing of industrial dairy samples suspected of containing phages. A prolonged heating-step of 45 min at 90 ºC is proposed.
Palabras clave: Thermal Resistance , Dairy Phages , Traditional Detection Methodologies
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 460.9Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/22787
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2012.11.009
URL: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0958694612002634
Colecciones
Articulos(INLAIN)
Articulos de INST.DE LACTOLOGIA INDUSTRIAL
Citación
Capra, María Luján; Neve, Horst; Sorati, Pamela; Atamer, Zeynep; Hinrichs, Jörg; et al.; Extreme thermal resistance of phages isolated from dairy samples: updating traditional phage detection methodologies; Elsevier; International Dairy Journal; 30; 2; 6-2013; 59-63
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES