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dc.contributor.author
Chornomaz, Patricia Mariana  
dc.contributor.author
Pagliero, Cecilia Liliana  
dc.contributor.author
Marchese, Jose  
dc.contributor.author
Ochoa, Nelio Ariel  
dc.date.available
2017-08-16T14:06:23Z  
dc.date.issued
2012-12  
dc.identifier.citation
Chornomaz, Patricia Mariana; Pagliero, Cecilia Liliana; Marchese, Jose; Ochoa, Nelio Ariel; Impact of structural and textural membrane properties on lemon juice clarification; Elsevier Science; Food And Bioproducts Processing; 91; 2; 12-2012; 67-73  
dc.identifier.issn
0960-3085  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/22515  
dc.description.abstract
Lemon juice was clarified using membranes with different structural and textural properties. Membranes were prepared from 0, 5, 7 and 10 wt.% of PVP in PVDF and they were structurally and functionally characterized. Results indicated that the addition of PVP produced both structural and surface textural changes in the membranes. These textural changes resulted in an increase of apparent hydrophobicity in the membranes prepared from 5 and 7% of PVP in the casting solution. Besides, the presence of residual PVP in the membrane favors hesperidin adsorption enhancing its retention. Analysis of the clarified juice indicated that the membrane prepared with 5% of PVP possessed the highest efficiency, combining high permeate flux and high juice quality.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
Lemon Juice  
dc.subject
Clarification  
dc.subject
Ultrafiltration  
dc.subject
Membrane  
dc.subject.classification
Otras Ingeniería Química  
dc.subject.classification
Ingeniería Química  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Impact of structural and textural membrane properties on lemon juice clarification  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-08-09T14:26:03Z  
dc.journal.volume
91  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
67-73  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Chornomaz, Patricia Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pagliero, Cecilia Liliana. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ingeniería; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Marchese, Jose. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ochoa, Nelio Ariel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina  
dc.journal.title
Food And Bioproducts Processing  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.fbp.2012.12.001  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S096030851200123X