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dc.contributor.author
Chornomaz, Patricia Mariana
dc.contributor.author
Pagliero, Cecilia Liliana
dc.contributor.author
Marchese, Jose
dc.contributor.author
Ochoa, Nelio Ariel
dc.date.available
2017-08-16T14:06:23Z
dc.date.issued
2012-12
dc.identifier.citation
Chornomaz, Patricia Mariana; Pagliero, Cecilia Liliana; Marchese, Jose; Ochoa, Nelio Ariel; Impact of structural and textural membrane properties on lemon juice clarification; Elsevier Science; Food And Bioproducts Processing; 91; 2; 12-2012; 67-73
dc.identifier.issn
0960-3085
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/22515
dc.description.abstract
Lemon juice was clarified using membranes with different structural and textural properties. Membranes were prepared from 0, 5, 7 and 10 wt.% of PVP in PVDF and they were structurally and functionally characterized. Results indicated that the addition of PVP produced both structural and surface textural changes in the membranes. These textural changes resulted in an increase of apparent hydrophobicity in the membranes prepared from 5 and 7% of PVP in the casting solution. Besides, the presence of residual PVP in the membrane favors hesperidin adsorption enhancing its retention. Analysis of the clarified juice indicated that the membrane prepared with 5% of PVP possessed the highest efficiency, combining high permeate flux and high juice quality.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
Lemon Juice
dc.subject
Clarification
dc.subject
Ultrafiltration
dc.subject
Membrane
dc.subject.classification
Otras Ingeniería Química
dc.subject.classification
Ingeniería Química
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Impact of structural and textural membrane properties on lemon juice clarification
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-08-09T14:26:03Z
dc.journal.volume
91
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
67-73
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Chornomaz, Patricia Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pagliero, Cecilia Liliana. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ingeniería; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Marchese, Jose. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ochoa, Nelio Ariel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina
dc.journal.title
Food And Bioproducts Processing
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.fbp.2012.12.001
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S096030851200123X
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